РК Јединство 2015 везало и трећу побједу у низу!

JP Putevi Brcko

У XX колу Прве лиге РС у рукомету домаћа екипа РК Јединство 2015 дочекала је синоћ у дворани Економске школе екипу РК Челинац, директног ривала у борби за опстанак у Првој лиги РС .

Након двије везане побједе у последња два кола над екипама из Невесиња и Бања Луке екипа тренера Ђуре Тојагића је дошла у ситуацију да сама одлучује о својој судбини. Утакмица је почела резултатском клацкалицом до резултата 6-6 да би домаћи рукометаши средином првог полувремена дошли до предности од 3 гола разлике коју успјевају да задржеи до краја полувремена које се завршава резултатом 18 – 16.

Рукометаши Јединства отварају боље и друго полувријеме тако да максимална предност у 40. минуту износи 29 – 23 за домаћи састав. Након периода када се играло гол за гол у задњих 5 минута утакмице гости успјевају да сведу разлику на три гола за коначан резултат 34 – 31 за домаћина.

У домаћој екипи свој раскошни таленат је још једном показао Немања Пештић који је био стријелац 11 голова а несебичну помоћ су му одличним партијама пружили капитен Мешановић са 8 и искусни Кадић са 5 голова у мрежи гостујуће екипе. Осим поменуте тројке у домаћем саставу квалитетне партије су пружили Новак, Мичић, Лукић, Петричевић и Богдан Пештић што је уз поуздани голмански тандем Гламочић/Чајтиновић било довољно да се побиједи веома квалитетна екипа из Челинца.

Навијачи домаћег тима су задовољни напустили салу Економске школе пошто је екипа РК Јединство 2015 успјела да побјегне из опасне зоне и растерећено дочекује екипу РК Приједор у наредном колу. Утакмица је, упркос великој важности исте, одиграна у веома фер и коректној атмосфери чему је умногоме заслужан и судијски тандем Миљевић – Петровић који је без грешке водио утакмицу од почетка до краја. Објективна домаћа публика је жељу, приказану игру, коректност и спортску културу гостујуће екипе знала да награди дугим и срдачним аплаузом на крају утакмице.

Дворана Економске школе
Гледалаца 150
Судије: Миљевић/Петровић
Делегат: Поповић
РК Јединство 2015 – РК Челинац 34 – 31

РК Јединство 2015 Брчко
Чајтиновић, Гламочић, Миланковић, Мујчиновић, Немања Пештић (11), Лето, Каурин, Богдан Пештић (2), Мешановић (8), Кадић (5), Новак (2), Пудић, Марко Лукић (3), Петричевић (1), Спасојевић, Мичић (2), тренер Ђуро Тојагић

РК Челинац
Стојић, Бранковић (5), Петровић (1), Гаврић (7), Пејаковић (2), Јовић (1), Каламанда (8), Шкрбић, Иванковић, Миловић (4), Самарџија (3), Јањић, тренер Јунгић Н.

MD MONTEL