Уз повољне временске прилике радови на Булевару мира готови за десет дана

Kolubara

Осам мјесеци након почетка радова на проширењу Булевара мира у Брчком, обављају се завршне активности на овом пројекту, тако да би упркос обилним и свакодневним кишним падавинама све могло бити завршено у наредних десетак дана.

Уколико се временске прилике побољшају сви радови на проширењу Булевара мира у Брчком биће окончани у наредних десет дана, потврдио је за Радио Брчко Драган Пештић координатор надзорног тима Одељења за јавне послове у брчанској Влади.

„У току су радови на пружном прелазу од раскрснице Куглана према Српској Вароши и тај дио ће бити асфалтиран у суботу а након тога нам требају три дана без падавина како би смо поставили завршни хабајући слој асфалта на цјелокупној траси“ – истакао је Пештић.

Након завршног слоја асфалта, у року од дан два ће бити постављена хоризонтална и вертикална сигнализација, те уређене зелене површине чиме ће сви радови на проширењу булевара бити окончани.

Вриједност овог пројекта је око 1 500 000 КМ а Брчко ће проширењем ове саобраћајнице добити још 500 метара булевара са двије коловозне и шест саобраћајних трака, са додатним паркинзима и промијењеном фекалном и кишном канализацијом.

Извор: радиобрчко

 

MD MONTEL