РОСУ упао на север КиМ, ухапшен Србин

JP Putevi Brcko

Специјална јединица РОСУ рано јутрос је у Косовској Митровици извела акцију хапшења, а ухапшен је један припадник косовске полиције српске националности.

Акција специјалних косовских јединица почела је у 6.10 у делу Косовске Митровице који се зове Бошњачка махала.

Одмах су активиране сирене за узбуну у северном делу Косовске Митровиде, а грађани тог дела Митровице веома су узнемирени.

Такође, рано јутрос изведена је још једна акција припадника РОСУ, у месту Рудари, у општини Звечан, али за сада нема потврда да ли је у тој акцији неко ухапшен.

Директор Владине Канцеларије за КиМ Марко Ђурић рекао је да су јединице РОСУ, наоружане до зуба, упале на север КиМ са циљем да застраше и изазову панику уз хапшења која је претходних дана најављивао председник Александар Вучић. Ђурић је навео да су се чули и пуцњи и да постоје информације о ухапшенима. Како је додао, ситуација је драматична.

Председник Србије издао наређење да се Војска Србије стави у стање пуне борбене готовости, а исто је учинило и Министарство унутрашњих послова.

Министарство унутрашњих послова ставило је у стање пуне приправности специјалне и посебне јединице полиције након упада јединица РОСУ на сјевер Косова и Метохије.

Неки медији преносе да су РОСУ извеле акције у све четири општине у ком је већинско становништво српско и да је ухапшено најмање шест особа.

Извор: српскакафе

MD MONTEL