САМО ЈЕ НЕБО ИЗНАД НАС

JP Putevi Brcko

Пише: Неда Козомара

Већ седми дан је кишило и небо се насмјешило али зубато, скоро да се наругало.

Цури јутрос рано од 5, решило небо да потопи свет….и све тако. У живот би се заклела да се никад не може поновити нека 14 -та од прије 5 година. Кад оно, не лежи враже! Крај маја, људи у зимској гардероби, у чизмама, смрзавају се у кућама, пропадају уплаћена љетовања на Јадрану с почетка сезоне, Далмоши се хватају за главу, подбацило вриме и шолди!

Жене које ревносно купују у предсезони љетну гардеробу, падају у очај, кад ће те љетне хаљинице на бретеле обући макар им кожа била бијела као сир. Јагоде блиједе, трешње испуцале.
Отворим фб, све јад и чемер. Мртва трка зла од оца, још горе од фамилије, све до килавог браје а он килавац и зацрнио!
Ко је гдје кога заклао, убио, силовао, подавио цијелу породицу. Опрости ми Боже, у моду сад ушло да се убије цијела фамилија, нарочито таст и ташта. Нема дана да у региону неки назови мушкарац не убије макар жену! Истина, провуче се и појединачни случај саучесништва супругиног у убиству мужа а зачин сваког зла чедоморство јер треба на миру банчити, оргијати и глуварити а дијете је у том случају, сметња.

Друштвене мреже су плакат гдје се бесплатно износи акумулирани садрзај сваке индивидуе а укупна слика је поражавајуће стање у психи корисника. Најмање зло је што се неко воли сликати и то показивати ако је с мјером и укусом али та количина мржње која се исписује у коментарима је застрашујућа. Ствара ми се у глави визуелизација вулкана из којег цури ужарена лава која ће све спржити чега се дохвати.

Енергија тог зла очигледно не иде у земљу која је тврда већ у небо па посто га је превише и постаде облацима претешко, они га једноставно послаше пошиљаоцу.

MD MONTEL