Потписан Меморандум о сарадњи између Пореске управе и Фонда здравственог осигурања

JP Putevi Brcko

У циљу остваривањa бољих услова здравствене заштите као и контроле уплате доприноса фонду, данас је између Пореске управе и Фонда здравственог осигурања у Брчком потписан Меморандум сарадње. 

“Досадашњи систем није омогућавао јединствену базу података те нисмо имали увид и контролу уплаћених доприноса послодаваца према Фонду. Захваљујући већ раније пуштеној апликацији, ова база података пуштена је од данас у функцију“ – рекао је Миодраг Трифковић, директор Пореске управе Брчко дистрикта.

Ово је само један од првих корака које је Фонд поставио као задатак у наредном раду чиме се жели појачати институционална сарадња али и бољu здравствену заштиту свих осигураника у Дистрикту, рекао је Миодраг Тодоровић, вршилац дужности директора Фонда здравственог осигурања.

“Када имамо стабилне приходе нашим осигураницима можемо омогућити боље услове лечења и бољу здравствену заштиту. У наредном периоду намеравамо предузети и следеће кораке у циљу унапређењa система здравствене заштите. Уколико послодавац не плаћа доприносе, сада ће то бити уочљиво за месец, два, а не за годину или две како је то до сада било” – појаснио је Тодоровић.

У наредном периоду Фонд планира отварање „истуреног“ шалтера како би омогућили грађанима да за ову услугу, уколико забораве на оверу здравствене књижице, не морају губити време и одлазити у Фонд већ то ће им бити омогућено да ураде и у брчанској Болници.

Према Тодоровићевим речима увелико се ради и на изради електронских здравствених књижица као и на електронском издавању рецепата за лекове што ће у многоме побољшати и олакшати сам квалитет здравствене заштите за око 74 хиљаде осигураника колико их се налази на евиденцији Фонда здравственог осигурања у Брчком.

MD MONTEL