Ускоро почиње реконструкција улице Бранислава Нушића у Брчком

JP Putevi Brcko

Након завршетка радова на проширењу Булевара, у јуну ће започети реконструкција улице Бранислава Нушића у центру Брчког те дела улице Бранка Ћопића у насељу ЕШ и улице Браће Кобића.

Улица Бранислава Нушића је већ дужи период по многима једна од највише оштећених, обзиром да њом свакодневно саобраћа више стотина возила, те да се ту налази дечије обданиште и више новоизграђених стамбених и пословних објеката.

Наручилац посла, у овом случају Одељење за Јавне послове, очекује да ће реконструкција улице Бранислава Нушића односно некадашње Козарачке бити доста комплексна јер ће бити у потпуности реконструисана у делу водоводне и канализационе мреже те коловозне траке и тротоара.

Наравно оно од чега страхују сви који користе ову изузетно прометну и насељену улицу у строгом центру Брчког, јесте колико ће трајати њена реконструкција јер ће се њеним затварањем сигурно значајно повећати гужве у центру града.

С обзиром да радове у овој улици уговарају два одељења у Влади Брчко дистрикта, Комунално за измену водоводне и канализационе мреже а Јавни послови за замену канализације и полагање асфалта на коловозу и тротоарима, извођач радова по пројекту Јавних послова ће имати рок да све радове приведе крају за 30 дана.

У Одељењу за Јавне послове очекују да ће усвајањем ребаланса бити обезбеђена средства за реконструкцију више десетина улица и саобраћајница у целом Брчко дистрикту те да ће овог љета бити отворена многа градилишта.

Извор: радиобрчко

MD MONTEL