Занимљивости о женским грудима

JP Putevi Brcko

Пред вама је девет занимљивости о женским грудима које вјероватно нисте знали.

Власница највећих груди на свету носи грудњак величине 100К

Бразилка Шејла Хершејл која живи у Тексасу почетком 2009. године награђена је титулом највећих груди на свијету од стране Гинисове књиге рекорда. Како би дошла до ове тешко замисливе величине, Шејла је морала девет пута под нож, а у својим грудима има три и по литра силикона. Заиста невјероватно бизарно.

Постоје организације које се боре за женино право на топлес

ГоТоплес.орг је америчка невладина организација која тврди како би женско право на ходање улицом голих груди требало да буде омогућено Уставом и изједначено с мушким правом да чини то исто. Присталице ове идеје тврде да не постоји ниједно разумно оправдање да мушкарци слободно шетају улицом голих груди, док жене за то могу добити казну. У склопу својих активности редовно одржавају топлес трибине, а више од половине људи су, нимало зачуђујуће, мушкарци.

Лијева дојка је углавном већа од десне

Већини жена груди нису једнаке величине, а углавном се ради о томе да је лијева мало већа од оне десне. Ипак, разлика понекад може да буде тако мала да многе жене уопште не примјећују разлику. И брадавице су углавном различитих величина, а није необично да „показују” ка различитим смјеровима.

Груди су прва ствар коју мушкарац примјети на жени

Вјерујемо да ће ово мало кога зачудити. Истраживачи са Универзитета у Велингтону спровели су студију која је показала како су управо груди прва ствар која уђе у видно поље мушкарца кад угледа неку жену. Ипак, то нипошто није разлог да вас буде срамота, будући да је друга студија на истом Универзитету показала како призор женских груди има позитиван утицај на мушко здравље, а гледање груди сваки дан може да им продужи живот за пуних пет минута.

Британке имају највеће груди у Европи

Студија коју је спровео произвођач грудњака Триумф показала је како жене у Великој Британији носе највеће грудњаке у Европи. Више од половине Британки носи четворку или већи број. У стопу их прате Данкиње. С друге стране, најмање груди у Европи имају Италијанке, гдје 68 одсто жена носи двојку или мањи број.

Просјечна дојка тешка је око пола килограма

Свака дојка доприноси укупној тежини женког тијела са око 1,5 одсто, а у садржају масног ткива учествују са пет до шест одсто.

И груди се могу угојити

Хемијски састав груди жене у раним двадесетима чини масно ткиво, млијечне жлијезде и колаген – везивно ткиво које им даје чврстоћу. Како старимо, жлијезде и проценат колагена се смањују, а замјењује их масно ткиво. Повећана тежина и смањена еластичност чини груди пуно осјетљивијима на силу теже, која их неумољиво повлачи према доле.

Операције груди најчешће су пластичне операције на свијету

Више од два милиона жена само у САД-у има импланте у грудима, а број операција већи је од ринопластике (операције носа) и липосукције заједно, које заузимају друго и треће мјесто. Просјечна старост у којој се жена одлучује за стављање имплатна јесте тридесет и прва година.

У Кини можете студирати грудњаке

На Универзитету Хонг Конг Политехник можете добити диплому из тзв. „bra studies”, односно постати стручњак за дизајн и израду грудњака. На Универзитету тврде како њихови студенти касније добијају послове у представништвима неких од најеминентнијих свјетских произвођача грудњака.

Извор: српскакафе

MD MONTEL