Бранкици Михајловић уручено ентитетско држављанство Републике Српске

Фото: Ц.Ковачевић

Фото: Ц.Ковачевић

JP Putevi Brcko

Прослављена одбојкашица из Брчког, Бранкица Михајловић, данас је званично добила ентитетско држављанство Републике Српске, које јој је уручила министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић у канцеларији Владе Републике Српске у Брчком.

Михајловићева је истакла да јој држављанство Републике Српске много значи.

“Ово је за мене велика част. Искористила бих ову прилику да пошаљем поруку љубави. Желим да ширим љубав према свима и надам се да то сви разумију”, рекла је Михајловићева.

Решићева је Михајловићевој уручила цвијеће и поклоне, те истакла да је ова одбојкашица један од најбољих амбасадора Српске.

“Ми смо посебно срећни и поносни што је Бранкица изабрала Републику Српску, да је на овај начин промовише и драго нам је што није заборавила гдје припада. Она је један од наших најбољих амбасадора и на то увијек морамо бити поносни”, рекла је Решић и додала да јој је веома драго што је данас мало боље упознала Бранкицу.

Додјели ентитетског држављанства Михајловићевој присуствовао је и градоначелник Брчког Синиша Милић, који јој је честитао на тој одлуци.

“Нама је на понос и част да је наша суграђанка једна од најбољих одбојкашица свијета”, рекао Милић.

Он је додао да је, када је у питању ентитетско држављанство, та материја уређена ентитетским законима о држављанству.

“Ми овдје у Брчком имамо свој Закон о избору и промјени ентитетског држављанства, будући да је то и обавеза према изборном законодавству БиХ. Дакле, Бранкица је на овај начин, испунила своју законску овавезу, али драго нам је да је приликом тог опредјељења изабрала ентитетско држављанство Републике Српске”, истакао је Милић.

Милић је додао и да је законом предвиђено да ентитетско држављанство буде унесено у личну карту.

Извор: радиобрчко

MD MONTEL