BRATE HIPOKRATE, PODNESI OSTAVKU!

KOLUBARA Brčko

Nakon gostovanja šefa Odeljenja za zdravstvo u Vladi Kondominijuma i predsednika upravnog odbora u emisiji na lokalnoj televiziji, javnost može „bezbrižno“ otići na spavanje jer sada bar ima zvaničnu potvrdu DA SE ZDRAVSTVO KONDOMINIJUMA NALAZI U KATASTROFALNOM STANJU!  Što bi jedan lokalni privrednik rekao DRAGI SUGRAĐANI, NE BUDITE BEZ BRIGE!

Javnost je u emisiji mogla čuti činjenicu da je Vlada i Skupština Kondominijuma apsolutno i bezuslovno spremna da izdvoji novčana sredstva u iznosu od „RECITE KOLIKO VAM TREBA I DOBIĆETE“!!!

Šta je onda razlog da se to do sada nije realizovalo? ŠTA JE RAZLOG DA SE ZDRAVSTVO IZ GODINE U GODINU NALAZI NA DNU KACE?

Zbog čega su doktori prinuđeni, kako rekoše u emisiji, da koriste čak dvadeset i pet puta jednu “elektrodu” za koagulaciju (šta god to značilo) kada je to, kako smo čuli, MAKSIMALNO DOZVOLJENO svega dva puta da se jedna koristi nakon čega MORA biti zamenjena novom “elketrodom”? Pa se čak desilo da ta ista elektroda se i polomi i ostane u ženi (evo vać sam se naježio) pa “ajd Jovo na novo”, otvaraj ponovo ženu da “povadimo” sve što nije njeno!!!

Laik na ove „elektrode“ može samo da se „naelektriše i naježi“ i da se pomoli Gospodu Bogu da se to njemu ne desi! Da ne da lepi Bog. Otvaraj ženu K`O KONOBARSKI BUĐELAR, dva – tri puta da vidimo da nije šta god, ko od osoblja, “SLUČAJNO” nešto zaboravio u njoj. I onda kažemo MA DIVNO NAM JE ZDRAVSTVO!

Jedno od pitanja koje je postavio gledalac glasilo je: ZBOG ČEGA ŽENA NA POROĐAJU MORA DA PLAĆA 500 KM ZA SPINALNU ANESTEZIJU? Na ovo pitanje odgovoreno je DA TOGA VIŠE NEĆE BITI!

Obrazloženje: Taj isti doktor je IZ SVOG DŽEPA sebe usavršio da može da daje spinalnu anesteziju!

U prevodu to bi trebalo da znači da sada „POLAŽE PUNO PRAVO“ DA NAPLAĆUJE U KEŠU ČAK 500 KM KAKO BI NADOKNADIO ULOŽENO! I sve to JAVNO U JAVNOJ ZDRAVSTVENOJ USTANOVI! Ma divota jedna! Otvori burazeru privatnu ordinaciju pa naplaćuj u kešu PO CENI OD MILION MARAKA! U javnoj ustanovi primaš platu a usavršavao si se zbog sebe. ŽALI SE ŠTO TE ŠEFOVI NISU POSLALI NA USAVRŠAVANJE. Nisi morao da se izlažeš trošku.

Da li to znači da onaj doktor koji ne koristi bolničku menzu, već iz svog džepa kupi kiflu i paštetu, TREBA PACIJENTIMA DA NAPLAĆUJE PREGLED 100 MARAKA KAKO BI NADOKNADIO TROŠKOVE ZA KUPLJENI DORUČAK? Jeste da pašteta i kifla ne koštaju 100 KM al uložio je iz svog džepa i njegovo „pravo“ je da tu kiflu vrednuje onoliko kolko on misli da treba! Da ne govorimo šta ako doktor naruči doručak ispod sača. To bi u nadoknadi moglo pacijente da košta ko Svetog Petra kajgana!

Ili IPAK ono „TOGA NEĆE BITI“ izgovoreno u emisiji bi moglo da znači da će taj isti doktor za davanje spinalne anestezije, uvođenjem fiskalizacije, verovatno „IZ VLASTITOG DŽEPA“ nabaviti i fiskalnu kasu te će pacijentkinjama od sada DAVATI FISKALNI RAČUN?!?

Znači li i to da će OD SADA svim prethodnim pacijentkinjama, od kojih je naplaćeno, biti vraćeno po 500 maraka ili će retroaktivno dobiti fiskalni račun???

ZNAČI LI TO DA JE KARCINOM ZDRAVSTVENI SISTEM U KONDOMINIJUMU ZAHVATIO OBA PLUĆNA KRILA I DA IZLEČENJE NIJE MOGUĆE?

Na jasno postavljeno pitanje novinara ZBOG ČEGA JE VLADA KONDOMINIJUMA DONELA ODLUKU O UVOĐENJU EKSTERNOG STRUČNOG NADZORA NA ODELJENJU GINEKOLOGIJE I INTERNOM ODELJENJU, javnost ispred malih ekranana NIJE DOBILA ADEKVATNAN I JASAN ODGOVOR.

Zato je javnost JASNO saznala da ova kontrola I NIJE BAŠ POTREBNA uprkos činjenici da je stanje u zdravstvu Kondominijuma DOVEDENO U KATASTROFALNO STANJE. Ili što bi narod rekao “LUD ZBUNJENOG”…

Postavlja se pitanje HOĆE LI ŠEF ODELJENJA ZA ZDRAVSTVO U VLADI KONDOMINIJUMA I MENADŽMENT JAVNE ZDRAVSTVENE USTANOVE, NAKON SVEGA REČENOG, KAO MORALNI ČIN, DATI NEOPOZIVU OSTAVKU NA SVOJE FUNKCIJE?

BRATE HIPOKRATE, USTANI MAKAR TI I PODNESI OSTAVKU… U IME SVIH NJIH!

MD MONTEL