Неле Карајлић: “Сложна браћа” можда добију наставак, имам сценарио у глави… (А биће ваљда и неких сокова?)

Kolubara

Серија Сложна браћа можда добије свој наставак, рекао је сценариста и један од глумаца др Неле Карајлић, у емисји “15 минута” Јужних вести. Он је нагасио да постоје чврста увjеравања продуцената да би тај пројекат требало реализовати, а он већ има сценарио у глави.

Омиљени ликови многих – Фико, Киза, Ченга, Чорба, како каже Карајлић, вjероватно неће бити дио нове серије, јер су неки глумци преминули, а суштински су сви погинули у посљедњој епизоди.

Радња би требало да буде фокусиран око Кемице, сина Фикрета Хаимића који се заправо није појављивао, већ је само прислушкивао разговоре свога оца, преносе Јужне вести.

Иако би данас умјесто кафане, име Сложна браћа могла да понесе и кладионица, Карајлић каже да се од тога одустало и да ће свакако опет бити кафана.

Овај свестрани умјетник није говорио о роковима, па се не зна када би снимање могло да почне, али је нагласио да има чв  рста увјеравања да би продуценти ушли у такав пројекат.

Подсјетимо, Сложна браћа је серија која је премијерно емитована 1995. године и бавила се односима Хрвата, Срба и Муслимана на једном простору на тромеђи БиХ, Србије и Хрватске који је био под контролом УН и на којем се налазила кафана “Сложна браћа”.

Многима је прирасла за срце па су посљедњих двадесетак година са радошћу пратили све њене репризе, а сама серија је изњедрила плејаду ликова и реплика које се и данас цитирају.

Погледајте гостовање др Карајлића у емисији “Јужних вести”.

Извор: Недељник.рс

MD MONTEL