Прва техно винил етикета у БиХ

Kolubara

Представљамо вам прву издавачку винил етикету у БиХ – Афтер Ус.

Иза овог бренда стоје четворица истинских музичких ентузијаста – Богдан Томичић из БиХ, Петар Шушкић и Дарио Бошњак из Хрватске и Марекс Коношонокс из Летоније.

Идеја за овај пројекат родила се почетком 2018. а за премијерно издање одабрали су умјетника из Шведске Матиаса Фридела (Маттиас Фриделл), чија продукција је инспирација цијелој екипи.

Прво издање изгледа овако:

A1. Mattias Fridell – De Tarvliga Politikerna

A2. Volster – Degaussing

B1. Unis – ISO 9001

B2. Bogdan – After Us

 

Фриделова пјесма „Де Тарвлига Политикерна“, која отвара прво издање је аутентична и једноставеног гроова, али с пуно енергије за плес.

Протеклих неколико година Волстер је постепено постао један од најистакнутијих гуруа хрватске електронске сцене, остављајући свој потпис кроз музику. Његова пјесма „Дегауссинг“ репетитивни је и мелодични бангер с разиграним басом.


плоча, афтер ус, винил Фото: Ведрана Пунцер/Промо

Унис је нови пројект који чине Сев Дах (Шведска) и Нихад Туле (БиХ). Најљепше ствари су спонтане као и њихова пјесма „ИСО 9001“.

И коначно, Богдан, један од власника етикете. Он је ново, али обећавајуће лице из БиХ. Његова трака „Афтер Ус“ има неуобичајено снажну енергију која ће вас “одувати”.

За визуелни идентитет издања побринула се Ведрана Пунцер, а за мастеринг – Матиас Фридел.

“Афтер Ус” можете послушати и купити на ОВОМ ЛИНКУ, а уколико вам је потребно још информација, потражите их на друштвеним мрежама!

Иначе, док преслушавате премијерно издање, момци већ вриједно раде на наредном. На њему ће се наћи нова издања Петра Шушкића, као и два ремикса (Раy Кајиока и Стефан Вицент).

Извор: мондо.ба

MD MONTEL