КОМАРЦИ НЕ ДАЈУ МИРА: Неки људи треба посебно да се чувају, а ако имате ОВУ крвну групу, НЕМА ВАМ СПАСА!

JP Putevi Brcko

Комарци заиста бирају које особе ће пре угристи и за њих се најчешће каже како имају слатку крв. Постоје многи митови зашто комарци једне гризу више, а друге заобилазе у широком луку. Следи попис њихове најдраже хране!

Особе крвне групе нулта

Људи који имају крвну групу нулта комарцима су права посластица. То су доказали научници на једном престижном институту за здравље у САД-у.

Труднице

Када су жене трудне њихово тело производи знатно више топлоте, што посебно привлачи комарце. У једном од бројних истраживања о начину на који се преноси маларија, лекари су открили како труднице комарце привлаче чак два пута више од жена које нису трудне.

Алкохол

Научници су дали једанаесторици мушкараца да попију 3,5 децилитра пива. Само један међу њима није попио кап алкохола. Потом су мерили удео алкохола у зноју и број угриза комараца. Помоћу овог занимљивог и малог истраживања дошло се до закључка како комарци, осим што им се свиђа да пију крв уживају и у алкохолу у крви.

Врло непријатан мирис

Комарце такође привлачи зној и неугодан мирис. Научници су евидентирали како поједина људска тела излучују мирисе који комарце привлаче, али и оне мирисе који их одбијају. Настојали су да изолују чиниоце, међутим, за сада још није познато који их тачно телесни мириси одбијају. Непријатни их дефинитвно привлаче.

Кожни микроби

На нашој кожи живе бактерије које емитују мирисе, који комарце позивају на угриз или одбијају. Није познато које бактерије излучују супстанце које привлаче комарце, међутим, евидентирано је како су поједине особе, које су имале одређене бактеријске алергије, биле одбојне малим крвопијама.

Извор: Курир

MD MONTEL