Ученици V5 разреда, ПШ Илићка реализовали пројекат „Прољеће из нашег угла“

JP Putevi Brcko

У претходном периоду успјешно је реализован etwinning пројекат „Прољеће из нашег угла“ чији је аутор и покретач учитељица Наташа Вукадин.

Представници наше школе били су ученици V5 разреда, ПШ Илићка, под руководством учитељице Јелене Мањић. Циљ овог пројекта је био кроз лијепу сарадњу међу партнерима, с ученицима радити на усвајању и проширивању знања о овом годишњем добу, учити о биљкама, пратити њихов раст и развој,еколошки освијестити ученике различитим активностима, обиљежити различите датуме у овом периоду и указати на значај онога што се обиљежава, проширити свијест о очувању здравља, здравој храни и физичким активностима значајним за правилан раст и развој, користима боравка на свјежем ваздуху.

Обиљежити различите културне догађаје и датуме (Дан оралног здравља, Свјетски дан здравља, Међународни дан позоришта, 1.април Дан шале, Међународни дан дјечије књиге, Међународни дан плеса, 8.март. Васкрс, Европски дан музеја и многе друге) еколошке датуме (Дан планете Земље, Свјетски дан заштите животне средине, Дан Сунца, дани посвећени заштити појединих животињских врста) и указати на њихов значај, oрганизовати приредбе и приказати их партнерима,сарађивати путем видео конференција које су имале различите циљеве, користити ралзичите web алате у настави у складу са узрастом ученика и сл. Појекат обилује великим бројем различитих активности и добрим наставним праксама које могу послужити и у будућности.

Ово су неке од активности које су реализоване претходних мјесеци.

MD MONTEL