ПРЕВРНУ СЕ ХИПОКРАТ У ГРОБУ

JP Putevi Brcko

Да је макар нешто у здравству Кондоминијума нормално, било би апсурдно да Влада доноси закључак на вандредној седници да се преиспита стање у Здравству!

Да је здравство Кондоминијума како треба, не би се грађани окупљали и мирним путем шетали по звездану од центра града до капије Болнице тражећи од менаџмента „ДА СЕ ВИШЕ НЕ ПОНОВИ“ све оно што се годинама у кругу Болнице понављало, а то је ЛОШЕ ВОЂЕЊЕ ЗДРАВСТВА И БАХАТО ПОНАШАЊЕ ПОЈЕДИНАЦА!

Да је у здравству Кондоминијума као што није, не би се јавно „прали“ шеф Одељења за Здравсвто и председник управног одбора на локалној телевизији! Истина, боље да нису излазили пред камере упркос чињеници да су се вишечасовно „поткивали“ код правника ШТА СЕ СМЕ РЕЋИ А ШТА  НЕ У ГОСТОВАЊУ НА ТВ! И уместо да се оперу они се запетљали КО ПИЛЕ У КУЧИНУ!

И као шлаг на торту, директор ЈЗУ и његов заменик позваше овдашње новинаре на прес конференцију да „ПОЈАСНЕ СИТУАЦИЈУ“ те тако натераше несрећног Хипократа да се преврће у гробу.

А само седам дана раније у програму локалне телевизије чули смо изјаве како су млади доктори згрожени овдашњим стањем у здравству били приморани да побегну главом без обзира код бабе Меркелове јер нису могли да прихвате да се пацијентима у унутрашњости тела заборављају разноразне електроде и остали ситан медицински материјал те их морају због тога стављати на сто и поново их отварати како би повадили из њих све што је сестра заборавила или је доктор заломио током операције.

Ову чињеницу о „ОДЛАСКУ МЛАДИХ ДОКТОРА У ИНОСТРАНСТВО“ први човек здравства и његов заменик сатима су давили новинаре „неком својом рачуницом“ те изјавише да „за разлику од остатка БиХ, у Брчком пуно више долази медицинског особља и тражи посао, него што их одлази из брчанског јавног здравства“. Изјава да се зацениш од смеха!

И опет се преврну јадни Хипократ у гробу к`о јање на ражњу!

Каже Прва волина и његова Прва пратиља да су имали „одређена“ документа које је Одељење за здравство требало да им достави, болница у Кондоминијуму би одавно имала ЦТ.

Ево грохотом се смеје несрећни Хипократ и направи превртање у лежећем положају. Окрену се несрећник, ни трепнуо није!!!

Чак су Прва виолина и његова Прва пратиља „појаснили“ новинарима да би „постојање плана развоја које је било дужно сачинити Одељење за здравство омогућило би праћење сваког елемента у комплетном техничко-информационом систему ЈЗУ „Здравствени центар“ Брчко, а самим тим и боље функционисање брчанског јавног здравства у целини„…

БОЉЕ ФУНКЦИОНИСАЊЕ! Па зар не рекоше да је све у најбољем реду? И они покушавају да се оперу а замазаше се до лаката!

И уместо да су човечански изашли пред грађане и неопозиво поднели оставке, као морални чин, они играју тенис у дублу пребацујући лоптицу са једне половине терена на другу половину терена без фелша и без замарања а све праћено правдањем у стилу НИСМО МИ, ОНИ СУ КРИВИ! Циљ овог тениског разигравања је, заправо, ШТО ДУЖЕ РАЗВЛАЧЕЊЕ ПИТЕ ДА НАРОД СВЕ ТО ЛЕПО ЗАБОРАВИ. И тако на крају „опраних руку“ од свега шефови могу мирно да дочекају крај свога мандата и „заслужену“ пензију са златном медаљом у џепу за дугогодишње сјајно управљање и шефовање Здравственим системом Кондоминијума!

Битно је да су се сви заједно након конференције за новинаре спаковали и отишли на петодневни излет у Неум на овогодишњу Медицинијаду. Да се мало „забаве“, разиграју, запевају и за појас задену! Службеним колима уз плаћене дневнице и обавезан видео-ЦД који ће добити нарезан да се подсећају КАКО ИМ ЈЕ ЛЕПО БИЛО! Наравно, све о трошку грбавог народа!!!

А ти несрећни Хипократе, шта се чудиш? Ко ти је крив кад ниси умео да изабереш да живиш у Кондоминијуму! Данас би могао да идеш и ти у Неум, а не да се сад од муке преврћеш у гробу!

MD MONTEL