PREVRNU SE HIPOKRAT U GROBU

KOLUBARA Brčko

Da je makar nešto u zdravstvu Kondominijuma normalno, bilo bi apsurdno da Vlada donosi zaključak na vandrednoj sednici da se preispita stanje u Zdravstvu!

Da je zdravstvo Kondominijuma kako treba, ne bi se građani okupljali i mirnim putem šetali po zvezdanu od centra grada do kapije Bolnice tražeći od menadžmenta “DA SE VIŠE NE PONOVI” sve ono što se godinama u krugu Bolnice ponavljalo, a to je LOŠE VOĐENJE ZDRAVSTVA I BAHATO PONAŠANJE POJEDINACA!

Da je u zdravstvu Kondominijuma kao što nije, ne bi se javno “prali” šef Odeljenja za Zdravsvto i predsednik upravnog odbora na lokalnoj televiziji! Istina, bolje da nisu izlazili pred kamere uprkos činjenici da su se višečasovno “potkivali” kod pravnika ŠTA SE SME REĆI A ŠTA  NE U GOSTOVANJU NA TV! I umesto da se operu oni se zapetljali KO PILE U KUČINU!

I kao šlag na tortu, direktor JZU i njegov zamenik pozvaše ovdašnje novinare na pres konferenciju da “POJASNE SITUACIJU” te tako nateraše nesrećnog Hipokrata da se prevrće u grobu.

A samo sedam dana ranije u programu lokalne televizije čuli smo izjave kako su mladi doktori zgroženi ovdašnjim stanjem u zdravstvu bili primorani da pobegnu glavom bez obzira kod babe Merkelove jer nisu mogli da prihvate da se pacijentima u unutrašnjosti tela zaboravljaju raznorazne elektrode i ostali sitan medicinski materijal te ih moraju zbog toga stavljati na sto i ponovo ih otvarati kako bi povadili iz njih sve što je sestra zaboravila ili je doktor zalomio tokom operacije.

Ovu činjenicu o “ODLASKU MLADIH DOKTORA U INOSTRANSTVO” prvi čovek zdravstva i njegov zamenik satima su davili novinare “nekom svojom računicom” te izjaviše da “za razliku od ostatka BiH, u Brčkom puno više dolazi medicinskog osoblja i traži posao, nego što ih odlazi iz brčanskog javnog zdravstva”. Izjava da se zaceniš od smeha!

I opet se prevrnu jadni Hipokrat u grobu k`o janje na ražnju!

Kaže Prva volina i njegova Prva pratilja da su imali “određena” dokumenta koje je Odeljenje za zdravstvo trebalo da im dostavi, bolnica u Kondominijumu bi odavno imala CT.

Evo grohotom se smeje nesrećni Hipokrat i napravi prevrtanje u ležećem položaju. Okrenu se nesrećnik, ni trepnuo nije!!!

Čak su Prva violina i njegova Prva pratilja “pojasnili” novinarima da bi “postojanje plana razvoja koje je bilo dužno sačiniti Odeljenje za zdravstvo omogućilo bi praćenje svakog elementa u kompletnom tehničko-informacionom sistemu JZU “Zdravstveni centar” Brčko, a samim tim i bolje funkcionisanje brčanskog javnog zdravstva u celini“…

BOLJE FUNKCIONISANJE! Pa zar ne rekoše da je sve u najboljem redu? I oni pokušavaju da se operu a zamazaše se do lakata!

I umesto da su čovečanski izašli pred građane i neopozivo podneli ostavke, kao moralni čin, oni igraju tenis u dublu prebacujući lopticu sa jedne polovine terena na drugu polovinu terena bez felša i bez zamaranja a sve praćeno pravdanjem u stilu NISMO MI, ONI SU KRIVI! Cilj ovog teniskog razigravanja je, zapravo, ŠTO DUŽE RAZVLAČENJE PITE DA NAROD SVE TO LEPO ZABORAVI. I tako na kraju “opranih ruku” od svega šefovi mogu mirno da dočekaju kraj svoga mandata i “zasluženu” penziju sa zlatnom medaljom u džepu za dugogodišnje sjajno upravljanje i šefovanje Zdravstvenim sistemom Kondominijuma!

Bitno je da su se svi zajedno nakon konferencije za novinare spakovali i otišli na petodnevni izlet u Neum na ovogodišnju Medicinijadu. Da se malo “zabave”, razigraju, zapevaju i za pojas zadenu! Službenim kolima uz plaćene dnevnice i obavezan video-CD koji će dobiti narezan da se podsećaju KAKO IM JE LEPO BILO! Naravno, sve o trošku grbavog naroda!!!

A ti nesrećni Hipokrate, šta se čudiš? Ko ti je kriv kad nisi umeo da izabereš da živiš u Kondominijumu! Danas bi mogao da ideš i ti u Neum, a ne da se sad od muke prevrćeš u grobu!

MD MONTEL