Истекао рок за доставу бизнис планова за самозапошљавање у пољопривреди

JP Putevi Brcko

Завод за запошљавање Брчко дистрикта је закључио рок за предају пословних планова по Програму самозапошљавања у пољопривреди. Укупно 41 лице је аплицирало за средства која је Влада Брчко дистрикта издвојила у укупном износу од 500 хиљада КМ.

Влада Брчко дистрикта је крајем прошле године усвојила одлуку о одобравању Програма самозапошљавања у пољопривреди којег оперативно реализује Завод за запошљавање.

“Након што је објављен Јавни позив за све оне који желе да својом пословном идејом аплицирају за средства из овог програма, укупно 79 лица је то учинило и за њих је организована обука из предузетништва” истакла је Огњенка Спасојевић савјетодавац за послодавце у Заводу за запошљавање.

Од свих пријављених по овом јавном позиву њих 41 је предало свој бизнис план до 14. јуна када је био крајњи рок за пријаву. Максималан износ који појединачно апликанти могу добити је 20 хиљада КМ за лица који тек покрећу дјелатност и 10 хиљада за лица која су већ регистровала дјелатност. У наредном периоду Завод за запошљавање ће извршити провјеру достављене документације и статуса апликаната.

Прелиминарла листа одабраних корисника по овом програму требала би бити објављена у наредних мјесец дана.

Извор: радиобрчко

MD MONTEL