ДРУЖЕЊЕ СА МАЛИШАНИМА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

JP Putevi Brcko

У склопу пројекат који реализује Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији уз подршку Министарства просвете и културе Републике Српске, и Брчко је, у организацији СПКД „Просвјета“ прихватило педесетак малишана који протеклих шест дана бораве у брчанским породицама.

У организацији Социјалистичке партије јуче је уприличено дружење малишана у етно насељу Брезичка долина. Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић пожелела је деци са Косова и Метохије да стекну нова трајна пријатељства.

„Након дружења претходног дана у Влади Републике Српске, данас смо у Брчком како бисмо деци са Косова пожељели добродошлицу и приредили пригодан програм и на све могуће начине се трудимо да се овде осећају добро. То је и жеља министра енергетике и рударства Петра Ђокића, који је уложио велику енергију како би омогућио да и у Брчко упознају и овај део Републике Српске и који сарађује интензивно са Одбором за помоћ Србима на Косову и Метохији“, рекла је Давидовићева.

На овом прелепом дружењу присуствовао је и председник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.

“Хвала добрим и хуманим људима из града Брчкога што су прихватили децу са Косова и Метохије и ушли у овај осми по реду пројекат. Ово много значи за српску децу са Косова и Метохије. У свих 19 градова у којима су смјештена, деца су презадовољна гостопримством”, додао је Арлов.

Боравак деце у Брчком омогућило је Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“.

„Просвјета је крајем прошле године покренула акцију прикупљања новчане помоћи за децу Косова и Метохије, а у протеклих пар дана провођена је акција прикупљања одеће и обуће за децу предшколског и школског узраста. Овој хуманитарној акцији се одазвао велики број наших суграђана на чему смо им захвални“, рекла је у име организационог одбора Ведрана Драгичевић.

Децу са Косова и Метохије у уторак, 18. јуна, примио је градоначелник Брчког Синиша Милић, током седмодневног боравка за њих организован је забавних и спортских садржаја међу којима учешће у традиционалној Видовданској трци.

Дружењу су се придружили и чланови брчанског мото клуба Силвер Вингс који су малишанима поделили и пригодне поклоне.

MD MONTEL