Дани културе Србије у Франкфурту

Kolubara

Дани културе Србије почели су у суботу на Росмаркт плацу, у строгом центру Франкфурта у присуству великог броја Срба који живе и раде у Немачкој.

На дводневној манифестацији, поред извођача у културном програму, посетиоци су могли да обиђу и штандове на којима су представљене водеће организације из Србије и дијаспоре.

На штанду Туристичке организације Србије, на српском и немачком језику, представљене су туристичке понуде које су занимљиве за немачке туристе, али и за наше земљаке. Један од првих духовних центара Срба, Хиландар, представљен је на штанду Српске православне цркве као и српски духовни центар у Франкфурту, Храм Васкрсења Господњег на Галусу.

Велико интересовање био је штанд „Вести“ и издавачке куће која је представила најновије издање, „Учимо ћирилицу“, модеран буквар за децу и ученике. Сав приход од ове манифестације је намењен обнови и даљем уређивању Храма Васкрсења Господњег на Галусу.

Како су доживели и како су се провели на овој манифестацији Срби који живе у Франкфурту покушаћемо да вам пренесемо кроз фотографије и видео који су нам послали наши читаоци.

Извор: вестионлајн/Објектив Медиап

MD MONTEL