Сајам наоружања и војне опреме почео у Београду

Kolubara

Сајам наоружања и војне опреме „Партнер“ на којем ће наступити 128 излагача, међу којима и из Републике Српске и БиХ, почео је данас у Београду.

Сајам је свечано отворио министар одбране Србије Александар Вулин у присуству предсједника Србије Александра Вучића, предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика и министра привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослава Петричевића.

На Сајму „Партнер“, који је најзначајна манифестација овог типа у југоисточној Европи, наступиће 96 излагача из Србије и 32 из иностранства.

Земље учеснице су Француска, Аустрија, Швајцарска, Финска, Шведска, Њемачка, Италија, САД, Данска, Велика Британија, БиХ – Република Српска, Словенија, Хрватска, Чешка, Бјелорусија, Словачка и Србија, као и бројне високе стране делегације.

Један од излагача биће и предузеће „Технички ремонт Братунац“ /ТРБ/, које ће представити два серијска модела оклопног возила „деспот“, укључујући и унапријеђену верзију. Међу излгачима из Српске на Сајму су и бањалучки „Космос“ и бијељински „Орао“.

Покровитељ сајма је Министарство одбране Србије, суорганизатор ЈП „Југоимпорт СДПР“, а извршни организатор Београдски сајам.

„Партнер 2019“ је нова прилика да Министарство одбране и домаћа одбрамбена индустрија представе научне, истраживачке, опитне, ремонтне и образовне капацитете својих институција и њихов коначни резултат.

Сајам карактерише и традиционално богат пратећи програм са презентацијама домаћих и страних фирми, стручним програмима и предавањима.

Другог дана сајма за високе званице биће организовано бојево гађање на полигону у Никинцима, са великим бројем новог наоружања.

Извор: Срна

MD MONTEL