Удружење „Беба више“ из БиХ – прва организација за борбу против стерилитета чланица „Fertility Evrope“

JP Putevi Brcko

БиХ добила првог представника у европској кровној организацији за борбу против стерилитета „Fertility Evrope“ – „Беба више“ – Једногласно и званично равноправни члан „Fertility Evrope“

Ова одлука донешена је на ESHRE congresu који се ове године одржава у Бечу.

Статус кандидата добили смо прошле године на конгресу који је одржан у Барселони. Пратили смо упутства наших колега из Европе, те ове године постали равноправни чланови што је заиста велика част за нас, истакла је непосредно након састанка Милијана Симић – координатор удружења „Беба више“ и њихов представник у организацији „Fertility Evrope“. Симићева је одржала двије презентације о раду саме организације која је основана 2013. као и о пројекту „Шта ако сам шести“ чију је имплементацију подржала и Влада Брчко дистрикта.

– Чланство је за нас част али и велика одговорност. Наравно захваљујем се нашим европским колегама на указаном повјерењу али морам истаћи да су нам цијело вријеме велику подршку пружале колеге и саборци из загребачког удружења „Рода“, као и удружење „Шанса за родитељство“ из Београда, навела је Симићева.

Милијана Симић и Жељко Лазаревић, представљају организацију на овогодишњој скупштини организације Fertility Evrope у Бечу.

– Све ово је резултат рада заиста великог броја људи који нас подржавају. Могу слободно рећи да је ово успјех, како за „Беба више“, тако и за Брчко Дистрикт те цијелу БиХ. Поносан сам што су наше колеге из цијеле Европе препознале наш труд и рад и дали нам прилику да и прије уласка у ЕУ ми постанемо дио ове велике и значајне европске организације што ће нам помоћи да наставимо даље дјеловати у смјеру подршке свим људима који настоје постати родитељи.

Представници „Беба више“ захвалили су се својим члановима али и суграђанима на огромној подршци, као и представницима Владе и Скуштине Брчко дистрикта који активно подржавају њихов рад.

Посебну захвалност упутили су предсједнику Скупштине Брчко дистрикта БиХ, господину Еседу Кадрћу, који је и ове године финансијски подржао њихов пут у Беч.

MD MONTEL