„Лијепа наша“ опет прошла без звиждука у Београду, Срби аплаудирали

JP Putevi Brcko

ХРВАТСКА ватерполска репрезентација дочекана је господски у финалу Свјетске лиге против Србије.

Десет хиљада навијача бодри домаће ватерполисте на базену на Ташмајдану, а хрватску химну Лијепу нашу испратили су џентлменским аплаудирањем. Хрватска химна уредно је интонирана, није се чуо ниједан звиждук. Тек по завршетку неколико је гледатеца упутило пар звиждука, но онда их је прогутао снажан аплауз.

Исто као и у групи прије четири дана, када су Срби били јачи с 11:10. Тог дана побједу је однио и српски дио трибина.

Снимак можете погледати ОВДЈЕ

Велико пријатељство и заједништво за примјер хрватског и српског селектора

Велико пријатељство и право огледало спорта показали су свима Ивица Туцак и Дејан Савић, два селектора и велики пријатељи који су заједништвом дали прави примјер играчима, али и свим назочнима на Свјетској лиги.

Није ово први пут да Туцак и Савић одушевљавају. Прије три године ватерполски класик играо се на Олимпијским играма у Рио де Јаниеру. Срби су тада такође славили (11:7), али је ту утакмицу обиљежио догађај након посљедњег сучевог звиждука.

Хрватски селектор дошао је до Дејана Савића, загрлио га и честитао му на злату. Годину дана након тај се загрљај поновио. Било је Свјетско првенство у Будимпешти, а у полуфиналу је Хрватска побиједила Србију 12:11. Селектор Србије остао је тада велик и у поразу, отишао је до Хрватске стране и загрлио Ивицу Туцка.

Био је то искрен и чврст загрљај, без патетике. Дошао је честитати бољем, као што је то Туцак направио у финалу ОИ-ја у Рију. Накратко су поразговарали, а хрватски селектор открио је шта му је Савић рекао.

„Пожелио ми је срећу у финалу. Попити ћемо боцу вина, али након финала“, казао је тада Туцак.

Извор: Индекс.хр

MD MONTEL