Генерал пробио коридор, није платио гријање!

JP Putevi Brcko

На адресу Славка Лисица стигло је обавјештење у којем стоји да су Еко Топлане поднијеле код Основног суда у Бањој Луци приједлог за извршење наплате дуга у износу од 326,64 марке. Обавјештење је достављено 22. маја, а одлука о извршењу наплате дуга пада у дане када је Лисица командовао пробијањем коридора.

– Еко Топлане су у фебруару повукле базу података, односно клијената од старе Топлане. Они тврде да су ту базу повукли од РУГИП-а, али сви правници истичу да је то немогуће и да је та база морала бити преузета од старе Топлане – каже извор нашег портала који је упознат с овим случајем.

Славко Лисица је, додаје он, био прикључен на Топлану док је био жив. Никада није дуговао ни пфениг за гријање.

– У априлу прошле године Еко Топлане су закључиле нови уговор са супругом покојног генерала Лисице. Она од тада уредно плаћа гријање. Остао је тај дуг од два мјесеца, односно неплаћени рачуни од фебаруара и марта. Еко Топлане су покренуле извршење против Славка Лисице који није био жив када је закључен тај уговор, односно када су формирана Еко топлане – истиче наша саговорница.

Еко Топлане сада желе да покрену извршење, односно да наплате тај дуг. Оставинска расправа је спроведена и Славко Лисица нема никакве имовине.

– Немају никаквог основа да наплате тај износ. Оно што је невјероватно је то да нико није схватио да је у питању покојни генерал Славко Лисица, а све је далеко трагичније када знамо да одлука о извршењу долази за вријеме годишњице пробоја коридора – казала је наша саговорница.

У Еко топланама кажу да није битно на коме се стан водио и додају да се дуговања морају измирити.

– Стан се водио на Славку Лисици. Ми смо преузели податке старе Топлане. Нови власници стана су требали да деактивирају Лисицу, а да активирају себе. Нови власник или корисник стана има и нову корисничку шифру, а стара дуговања се морају измирити – казали су у Еко топланама.

Извор:Извор.ба

MD MONTEL