Невена Кујунџић из Лепосавића најлепша Косовка девојка

JP Putevi Brcko

Невена Кујунџић из Лепосавића изабрана је за најлепшу Косовку девојку 2019. године. Председник Општине Грачаница Срђан Поповић победници уручио пригодне награде.


У оквиру „Видовданских свечаности“ у препуној порти манастира Грачаница одржан је финални избор „Косовке девојке“ за 2019. годину.

Шесточлани жири одлучио је да титулу најлепше Косовке девојке додели Невени Кујунџић из Лепосавића. За прву пратиљу изабрана је Сунчица Стојановић из Грачаница, а друга пратиља је Јелена Николић из Великог Ропотова.

„Нисам очекивала ову титулу и за мене је ово ново искуство. Част ми је што сам вечерас у Грачаници и што сам учествовала“, казала је Невена.

Финалном избору присуствовао је и председник Општине Грачаница Срђан Поповић, који је овогодишњој победници најпре честитао, а потом уручио новчану награду, даровницу и цвеће. Исте награде добиле су прва и друга пратиља.

Вечерашњи избор „Косовке девојке“ пратио је богат културно-уметнички програм. Наступали су: дечија школа фолклора и омладински ансамбл „Венац“, КУД „Симонида“, КУД „Бранко Меденица“, КУД „Славуј“, солисти Миљана Славић и Тамара Капетановић, као и гости из Македоније солиста Јована Богдановска и КУД „Свети Сава“ из Тетова.

Специјални гости вечери били победници треће сезоне шоуа „Ја имам таленат“, брат и сестра, Бојана и Никола Пековић из Краљева, са својим оркестром.

У оквиру манифестације у организацији Удружење пословних жена „Авенија“ из Лапљег Села уручене су традиционалне награде за најбољи хеклани рад – Станки Поповић из Грачанице, за најбољи ткани рад – Славици Костић из Станишора и најлепши вез – Смиљани Јовановић из Станишора, за које је Општина Грачаница обезбедила новчане награде у висини од 200 евра.

Најлепшу Косовку девојку и њене пратиље имаћемо прилику да видимо још једном, од 20 часова, такође, у порти манастира Грачаница, када ће у оквиру Видовданског песничког бденија песницима уручити награде.

Извор: радиоким.нет

MD MONTEL