У Поточарима служен парастос погинулим борцима и цивилним жртвама рата

JP Putevi Brcko

Паљењем свијећа и полагањем цвијећа, данас је служен парастос за погинуле борце и цивилне жртве рата код споменика у порти Српске православне цркве у Поточарима.

Цвјетко Симић председник Борачке организације Републике Српске у Брчком рекао је да је ово симболичан датум када се сјећамо свих они који су дали оно највредније што су имали – свој живот.

“Окупили смо се и ове године да на овај велики празник одамо почаст припадницима 4. пјешадијског батаљона Војске Републике Српске. Мјесна заједница Поточари дала је око 30 жртава за одбрану Републике Српске у протеклом рату” рекао је Симић и нагласио да демобилисани борци и породице погинулих бораца и даље имају изузетно лош положај у друштву.

Један од мјештана и учесника протеклог рата Цвико Тадић, рекао је да су се и овај пут окупили како би се сјетили свих погинулих сабораца и нагласио колико тешко живе сви демобилисани борци:

“Ми који смо мјештани и имамо нешто земље, од тога и живимо, али људи који су се доселили немају ништа. Положај сих демобилисаних бораца је јако тежак, јер су нас сви заборавили”, истакао је Тадић.

Ранка Зимоњић, мјештанка која је у последњем рату изгубила супруга, истакла је да породицама погинулих бораца много значи овај дан, јер их увијек подсјећа да су њихови најмилији дали живот за своју отаџбину и свој народ.

Извор: РадиоБрчко

MD MONTEL