На овим пријелазима према Хрватској највеће су гужве, избјегавајте их

JP Putevi Brcko

На граничним прелазима Доња Градина, Изачић и Велика Кладуша са Хрватском појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ, а на прелазима Дољани и Биљача на улазу у БиХ.

На осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

На снази је обустава саобраћаја и на мосту преко ријеке Пливе у Јајцу, на магистралном путу М-5, гдје се изводе санациони радови. За возила до 7 тона алтернативни правац је Јајце-Језеро, а за возила преко 7 тона Црна Ријека-Мркоњић Град.

Санациони радови изводе се у тунелу Врандук II на магистралном путу М-17 Зеница-Немила, гдје се саобраћа наизмјенично, једном траком. Током дана, због појачане фреквенције возила на овој дионици, могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

Из сигурносних разлога обустављен је саобраћај за теретна моторна возила и аутобусе према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.

Због појаве клизишта у рејону Челића, саобраћа се једном саобраћајном траком, наизмјенично, а због радова на санацији тунела Орманица, саобраћај се одвија једном траком-наизмјенично.

Због високих дневних температура, из Бихамка савјетују да на дужа путовања крећете у раним јутарњим или вечерњим сатима, а уколико ипак путујете током дана, правите чешће паузе. Прије напуштања возила угасите расхладне уређаје, како би се организам на вријеме навикао на вањску температуру ваздуха.

MD MONTEL