Британски војници тероришу Задар: Такво бахаћење нисам никад видео, као да смо њихова колонија!

JP Putevi Brcko

Хрватски медији брује о необичној инвазији с којом се у последње време суочавају становници Задра.

Дивљи су, пијани, бахати и насилни. Градом шетају у групицама, голи до појаса, с карактеристичним руксацима преко рамена. Већина их је истетовирана и понашају се наметљиво и вулгарно с девојкама. Прошлог викенда су претукли једног младића у центру града, пијани су побегли из неколико локала не плативши рачун, у једном познатом бару на Калеларги у тренутку највеће гужве активирали су апарат за гашење, уништили су интеријер локала и све госте натерали у панични стампедо. Пријављивани су полицији најмање десет пута због нарочито дрског понашања и уринирања по градским улицама.

Они нису ни битанге ни пробисвети, криминалци или хулигани, него — британски војници, поносни припадници британског ратног ваздухопловства, Краљевских ваздушних снага, који својим дивљачким понашањем последњих недељу дана дословно тероришу Задар.

Њихово безобразно и дрско понашање толико је изиритирало Задране да се њих десетак пре неколико дана организовало да би их дочекали негде у граду и претукли, пише „Јутарњи лист“.

„Такво бахаћење нисам никад видео! Да се ја тако понашам у Енглеској, сигуран сам да би ме и претукли и затворили“, прича за Задарски власник једног познатог задарског локала у којем је један војник, за време највеће попуњености, активирао апарат за гашење с прахом.

У том тренутку у локалу је било неколико десетина Британаца, и неколико десетина домаћих гостију. Кад је ватрогасни апарат активиран, настала је паника. Сви су почели да беже, право је чудо да у том стампеду нитко није страдао.
Војници с НАТО вежбе

„Тај тип који је активирао апарат био је го до појаса. Кад је испразнио прах из апарата, побегао је из локала и нисмо успели да га ухватимо. Звао сам полицију, а они нашу војну полицију. С нашом војном полицијом у локал су дошли и британски војни полицајци. Ми смо локал затворили и још нисмо успели да га до краја очистимо. Направљена нам је велика штета. Нико се од њих због тога није извинио, нити су понудили да нам плате штету. Само су отишли“, прича млади власник.

                                                                                                                                                            Град Задар, Хрватска

„Не можете да верујете како су се понашали. Као навијачки хулигани. Чујем да су на неколико места у граду побегли не плативши рачун, да су једног момка претукли у Вароши, да пишају где год стигну. Што је најгоре, да сам ја некога од њих кренуо да зауставим, да сам некога дотакнуо, ја бих одговарао и сигурно бих био кажњен. Овако се они бахате, дивљају, раде шта им је воља, и нико им ништа не може“, жали се власник другог популарног задарског локала.
Према незваничним информацијама, британски војници у склопу НАТО снага, заједно с припадницима Хрватске војске, учествују у војним вежбама.

Реч је о међународној вежби „Immediate Response 19“ под вођством америчких снага у Европи, а у њој учествује 1.600 припадника оружаних снага из Хрватске, Словеније, Мађарске, БиХ, Албаније, Црне Горе, самопроглашеног Косова, САД, Пољске, Француске и Уједињене Краљевине, Литваније, Северне Македоније, Италије и Немачке.
Као да смо њихова колонија

Припадници британских наводно падобранских јединица недавно су имали слободну недељу и одлучили су да је проведу на задарском подручју. Стигло их је стотињак, неки су изнајмили станове и апартмане на подручју Задра, а слободно вријеме проводе у граду и околини.

Последњи инцидент у с британским војницима догодио се прошлог викенда, у ноћи с недеље на понедељак. Око један сат после поноћи полиција је добила дојаву да два британска госта праве неред у познатом ноћном клубу смештеном у градском парку. Догађај је још увек у обради.
„Тако вам изгледа кад се војска спусти у град. Опију се и дивљају, никога се не плаше, раде што хоће, а ако их неко и казни, то је ништа према ономе што би се нама цивилима, или неким другима, догодило у њиховој земљи да се понашамо као они. То није понашање достојно било које војске и војника, а камо ли британских војника. Понашају се као да је све њихово, као да могу све што хоће, као да смо њихова колонија. Ми јесмо толерантни град и људи, али овако понашање не можемо нити желимо да толеришемо“, оштар је један Задранин.

Извор: Спутник

MD MONTEL