Избегавајте путовања у поподневним часовима

JP Putevi Brcko

Временски и саобраћајни услови за вожњу су повољни, а због високе дневне температуре из Ауто-мото савеза Републике Српске саветују возачима да путовања планирају у раним јутарњим или касним послеподневним часовима, да праве чешће паузе током вожње и обезбеде довољну количину течности.

Из АМС саветују возачима и да избегавају ризична претицања и поштују саобраћајне прописе, те да вожњу прилагоде захтевима и условима на путу.

У току је и постављање наплатних станица “Александровац” и “Нова Топола”, на путевима који се спајају из ових места са ауто-путем.

У току су деминерски радови на локалитетима Депонија пијеска “Вијуш” и “Доњи Клакар пет”, због чега су повремене получасовне обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Шамац, у интервалу од 8.00 до 16 часова.

На граничним прелазима у БиХ тренутно се не чека дуже од 30 минута.

АМС у рад је пустио видео-камере на граничном прелазу Костајница, чиме је возачима омогућено да се путем интернет станице њњњ.амс-рс.цом или мобилне андроид апликације АМС Републике Српске упознају о стању саобраћаја на том граничном прелазу.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ сада имају могућност да провјере тренутно стање саобраћаја на 11 граничних прелаза – Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.

MD MONTEL