Пјевач „Бјесова“: Музика коју слушате одражава се на стање душе

JP Putevi Brcko

Алтернативни рокенрол бенд „Бјесови“ из Горњег Милановца најавио је свој наступ на овогодишњем издању „Нектар ОК феста“ на Тјентишту, који ће бити одржан од 12. до 14. јула.

Група је од самог почетка и свог оснивања 1987. године привукла пажњу необичном поставом са два пјевача, брижљиво осмишљеним наступима, препознатљивим и личним текстовима, као и музичком подлогом у оквирима гранџа, чији су природни дио, и генерацијски и идејно.

Поводом наступа на Тјентишту, пјевач бенда Зоран Маринковић истиче да ће „Бјесови“ свирати оно што увијек свирају, али да понекад ти наступи буду посебни и другачији. Овај музичар истиче да је прије позива на „Нектар ОК фест“ знао да је Тјентиште простор гдје се свира најбољи рокенрол.

„Супер су фестивали, то је добро. ‘ОК фест’? Опасан амбијент уз рокенрол – прави провод“, рекао је Маринковић.

Музичар додаје да је бенд досад са својим натупима обишао велики дио региона, међутим постоји неколико мјеста које још нису посјетили.

„Нисмо свирали чак ни у комплетном региону. Само на православним територијама, без Македоније. Не знам што нас не зову у муслиманске и католичке делове“, запитао се Маринковић.

Чињеница да „Бјесови“ зраче не само у оквиру рокенрола, него и на разне друге стране, и то веома јако, разлог је да и дан-данас, послије толико година постојања, имају бројну публику састављену од врло различитих људи, али које повезује највеће питање које себи било ко од нас може поставити, питање сврхе људског постојања. Када је у питању надахнуће из којег настају пјесме, музичар истиче да оне често настају на размеђи јаве и сна.

„Не знам. Дешава се – ми смо само проводници са специфичним отпором и ко зна каквим још параметрима“, рекао је Маринковић.

Позната група је одувијек била позната као музички иноватор, међутим данас сценом доминира нешто другачији аутотуне звук. Маринковић сматра да управо овакве пјесме и овакви текстови који промовишу неке друге вриједности могу бити погубни за млађе генерације.

„Последице су озбиљне. Музика коју људи воле јако се одражава на стање душе“, закључио је Маринковић.

Што се тиче наредних планова овог састава, Маринковић истиче да они нису познати. Публику ће можда дочекати нови албум, а можда и неће.

„Јасних упута у вези с новим песамама још нема. Ако их буде, биће нови албум, а ако не буде, нека и тако буде“, закључио је Маринковић.

Публици која ће доћи на наступ „Бјесова“ на Тјентишту је поручио да се добро обуче и спреми за један сјајан фестивал.

„Поручио бих им да понесу по дукс. Планина је то…“, рекао је Маринковић.

Извор: Независне

MD MONTEL