СЕСТРЕ ЦАЦАНОВИЋ ИЗ ГОЛОГ БРДА Са татом на њиву и у трактор

JP Putevi Brcko

Катарина, Јована и Анђела са пуним правом могу се назвати дјевојкама за примјер. У врхунцу жетве у Семберији и оне су се прихватиле посла.

На породичном имању Цацановића ових дана било је радно. У пуном јеку је жетва пшенице, а како би посао био окончан што прије, ангажовали су се сви.

Катарина, Јована и Анђела Цацановић прихватиле су се посла на имању у Голом Брду, па су се оцу придружиле на вршају.

“Не смета нам што је висока температура. Кад се укључе и кћерке, па припомогну и кумови и рођаци, све је лакше. Човјек ради од милине”, каже поносни тата Славиша Цацановић, по струци доктор ветеринарске медицине.

Како истиче, дјевојке су вриједне и за њих нема “не могу”.

“Оне су моји главни помагачи. Штагод треба, ту су да помогну. И прошле године су заједно са свима нама “одраслима” радиле на њиви”, каже Цацановић и додаје, да поред рада у пољу, дјевојке помажу и баки на селу око стоке.

Јована и Анђела су сестре близнакиње, имају 18 година и одличне су ученице Медицинске школе у Бијељини.

Млађа Катарина има 16 година и права је умјетничка душа. Пише пјесме за које је побрала бројне награде на конкурсима у земљи и окружењу. Похађа гимназију и одличан је ђак.

“На селу код баке имамо краве и свиње, па се трудимо да смо увијек од помоћи. Пошто имамо вишка млијека, носимо млијеко комшијама који немају краве, јер ми имамо више”, кажу ове вриједне дјевојке.

Уживају у боравку на отвореном, у природи, а рад их испуњава. Како кажу, млади у данашње вријеме ни не знају колико је на селу лијепо и занимљиво.

Уз све то, стижу да се баве и спортом, па све три дјевојке тренирају одбојку.

Извор: новиглас.инфо

MD MONTEL