ПРИЈЕТИО ПОЛИЦИЈИ ПА ГА УХАПСИЛИ

JP Putevi Brcko

Дежурну службу Оперативно комуникацијског центра Полиције Брчко дистрикта БиХ на број за хитне позиве 122, у три наврата, дана 30.06.2019. године, позвало је непознато лице које је упутило озбиљну пријетњу Полицији Брчко дистрикта БиХ и њеним запосленицима.

О свему су упознати сви полицијски службеници на терену, као и дежурни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, под чијим надзором су предузете истражне мјере и радње. Предузетим оперативно-тактичко- техничким радњама, током истог дана од стране полицијских службеника идентификовано је лице које је са свог мобилног телефона упутило пријетње.

Ради се о лицу са иницијалима В.В. рођен 1954. године, са подручја Брчког. С обзиром да постоје основи сумње да је именовани починио кривично дјело ”Угрожавање сигурности” из члана 180. став 2. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ, исти је лишен слободе.

Против именованог ће полиција упутити извјештај Тужилаштву Брчко дистрикта БиХ ради даљег кривично-правног процесуирања.

ЈАВНИ РЕД И МИР:
– Припадници Полиције су у наведеном временском периоду обезбједили све вјерске, културне,
спортске, традиционалне и друге јавне скупове који су одржани у дистрикту и исти су протекли
безбједно.

САОБРАЋАЈ:
– У извјештајном периоду припадници полиције су вршили увиђаје у двије саобраћајне незгоде. У овим саобраћајним незгодама два лица су задобила повреде и то једно лице је задобило је тешке тјелесне повреде а једно лице је задобило лаке тјелесне повреде. У саобраћајним незгодама абиљежена је и материјална штета.

– Током контроле возила и возача у саобраћају, припадници Полиције су из саобраћаја искључили двадесет четири возача и возила, гдје је код дванаест возача контролом утврђено да возилима управљају под утицајем алкохола, у девет случајева утврђено је да лица управљају возилом прије стицања права на управљање, док је у три случаја утврђено да је возачи управљају возилима којима је истекла важност регистрације.

MD MONTEL