Фирме из РС граде студентски дом у Њемачкој

JP Putevi Brcko

Представници предузећа „Чекић“ из Градишке и „Зрнић монт“ из Лакташа потписали су у Франкфурту споразум о сарадњи с њемачком грађевинском фирмом „Алпха Пројектманагемент“ којим су дефинисана права и обавезе у будућем дугогодишњем партнерству, а први посао биће реализован у склопу изградње студентског дома у Дармштату.

Из Генералног конзулата БиХ у Франкфурту саопштено је да ће детаљи сарадње бити прецизирани појединачним уговорима за све будуће пројекте.

„Вриједност првог уговора износиће више од пола милиона евра. Споразум је потписан у просторијама Генералног конзулата БиХ, гдје је цијели процес, почевши од проналаска партнера до реализације, спроведен личним залагањем генералног конзула Лучиана Калуже“, наведено је у саопштењу, у којем се додаје да се први уговор већим дијелом односи на набавку материјала, производа и извођење радова.

Остале фазе биће реализоване по плану изградње у овом пројекту, али и у другим пројектима, а очекује се да планиране инвестиције буду у сличним или већим износима, у зависности од пројеката који буду реализовани.

Калужа је изјавио да је потписивањем споразума завршена прва фаза и да се очекује потписивање појединачних уговора везаних за специфичну врсту послова.

„Очекујемо и наставак партнерства на осталим грађевинским пројектима у Њемачкој и можемо говорити о износима од неколико милиона КМ који ће кроз ове радове бити директно уложени у привреду БиХ“, истакао је Калужа.

Извор: Независне Новине

MD MONTEL