Радослав Суботић председник ДЕМОС-а у Брчком

JP Putevi Brcko

Радослав Суботић изабран је синоћ на оснивачкој скупштини Демократског савеза (ДЕМОС) у Брчком за председника Општинског одбора ове странке.

Обраћајући се новинарима Суботић је истакао да ће рад странке бити посебно фокусиран на младима.

“На политичкој сцени има доста странака, али на изборе излази нешто мало више од пола гласачког тела. Значи да 50 одсто гласачког тела није задовољно понуђеним опцијама. Ми ћемо покушати да на простору Брчког окупимо посебно те младе људе који су незадовољни ситуацијом и да њихове идеје покушамо преточити у дело”, рекао је Суботић.

Обраћајући се бројним званицама, симпатизерима и члановима, Суботић је назначио како ће ова политичка опција посебну бригу водити о борцима и ратним војним инвалидима, онима који су за Српску дали највише.

Он је нагласио да је циљ ДЕМОС-а и сарадња са другим политичким опцијама, али и улазак у Скупштину.

Председник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић изразио је задовољство што је за председника странке у Брчком изабран породичан човек, отац петоро деце, који се доказао у привреди.

“Политичка сцена Републике Српске и БиХ је пребогата политичким странкама, али мислим да ће ова политичка опција бити стабилизујући фактор”, истакао је Чубрловић.

Он је навео да је ДЕМОС организовао општинске одборе у готово свим општинама Републике Српске, те да је остало да буду формирана још два или три да би комплетирали организацију на нивоу ентитета.

Повереник ДЕМОС-а за Брчко Цвијета Танасић рекла је да у Дистрикту има простора за још политичког деловања, те да је потребна нова енергија.

Она је истакла да се ДЕМОС-у придружило много младих чланова који претходно нису били политички активни.

Извор: нула49/објектив медиа

MD MONTEL