У Болници отворен шалтер за оверу књижица

JP Putevi Brcko

Као први корак потписаног Споразума о међусобној сарадњи Фонда здравственог осигурања Брчко дистрикта и Јавне здравствене установе „Здравствени центар Брчко“ је отварање шалтера за оверу здравствених књижица на инфопулту брчанске Болнице.

Шалтер је намјењен првенствено за пацијенте који хитно морају оверити књижицу али и за друге осигуранике. Отварање овог шалтера није изискивало никакве додатне трошкове, а радно време са странкама је сваки радни дан од 8:00 до 15:30 сати, појаснио је Миодраг Тодоровић, директор Фонда здравственог осигурања.

На улаз у зграду Фонда здравственог осигурања постављено звонце како би се осигураницима које имају потешкоће у кретању, мајкама са децом и трудницама олакшао приступ.

„Свима који имају проблем да физички дођу до шалтера могу да позвоне. Запосленик ће изаћи и узети њихову документацију, те завршити посао за њих или ће им помоћи да приступе шалтеру и запосленицма Фонда“, додао је Тодоровић.

Према његовим речима очекује се да комплетна процедура увођења електронских здравствених легитимација буде окончана до краја текуће године, а њихово прво издавање почетком наредне године.

Извор: радио брчко/објектив медиа

MD MONTEL