Три концерта у Бијељини за славу града, у игри звучна естрадна имена

JP Putevi Brcko

Семберци ће за славу града на поклон од Градске управе добити три спектакуларна концерта на којима ће да наступе познати извођачи.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић одлучио је да одријеши кесу и да на дан градске славе – Светог Пантелејмона, приреди праву слављеничку атмосферу ангажовањем више музичких имена, која по популарности заузимају сам врх у региону.

Како сазнаје портал ИнфоБијељина концерти су предвиђени за 6, 7. и 8. август на градском тргу. У игри су естрадна имена која тренутно спадају у сам врх по слушаности у региону, а како сазнајемо, већ наредних дана би требало да буду потписани споразуми између Градске управе и извођача.

Да би био исфинансиран овако амбициозан пројекат биће неопходно да одборници Скупштине града на сједници у сриједу, између осталог усвоје и измјену програма коришћења средстава прикупљених на рачун посебних намјена по основу прихода од боравишне таксе у буџету града за 2019. годину.

Наиме, према ранијој одлуци из тих средстава је требало да буде реализован пројекат постављања висећих кишобрана и селфи знака у вриједности од 26.000 КМ, али како су пристигле понуде знатно премашиле овај износ, градоначелник је утврдио измјену коришћења тих средстава за реализацију пројекта Пантелиснких дана и Нове године и прослиједио га Скупштини на разматрање и усвајање.

Ово ће бити само дио новца потребан за организацију свих свечаности током Пантелинских дана, који су, како сваком приликом наглашавају у Градској управи најважнија манифестација у граду.

Подсјећамо, објашњавајући зашто у Бијељини годинама нема новогодишње прославе на отвореном градоначелник Мићо Мићић је више пута истицао да одзив грађана није довољан да оправда трошкове, а да се довољно различитих садржаја организује за Пантелино.

Извор: ИнфоБијељина

MD MONTEL