ЈОШ УВЕК СЕ ПРОЦЕЊУЈЕ ШТЕТА ОД НЕВРЕМЕНА

Kolubara

Јучерашње невреме са кишом, јаким вјетром и градом погодило је у поподневим сатима подручје Брчко дистрикта, те изазвало значајну штету на приватним и јавним објектима. Мирсад Хасанбашић коордиатор за кризне ситуације у Одељењу за јавну сигурност истиче да су надлежне службе имале 15 интервенција због настале штете проузроковане углавном урушавањем фасада и кровова, а штета је пријављена и на пловилима на реци Сави.

Припадници професионалне ватрогасне јединице у Брчко дистрикту, због олујног невремена интервенисали су 18 пута. Углавном се радило о техничким интервенцијама уклањања стабала са јавних саобраћајница и других јавних површина, али су забележена и три пожара. Такође, ватрогасци су били ангажовани на уклањању једног обореног стабла у кругу градске Болнице које је онемогућило прилазак санитетских возила до специјалистичких служни.

Због јучерашње олује без струје су остали делови насеља: Гредице, Брезово Поље, Попово Поље, Крбети, Ражљево, Сандићи, Слијепчевићи, Глухаковац, Грбавица, Суљагица Сокак и Доњи Рахић. Забележен је велики број кварова на далеководима због чега је већи део купаца у источном делу Дистрикта остао без струје. У Комуналном предузећу очекују да ће последице невремена у току дана бити саниране на свим далеководима и нисконапонској мрежи,

MD MONTEL