Повратак Револта: Бањалучани синглом „Снови“ након двије деценије најављују нови албум

Kolubara

Познати бањалучки hardcore/crossover бенд Револт објавио је први сингл са надолазећег албума, а у питању је пјесма „Снови“.

Након десетогодишње паузе Револт је поново активан, а „Снови“ ће се наћи на предуго ишчекиваном другом албуму бенда под називом „Контракције“, који је насљедник сада већ култног дебија „У кући бола“, који је објављен прије скоро двије деценије.

– Повратак. Потребно је времена. Револт је прошао кроз неколико персоналних промјена са својим бившим члановима из различитих периода. Снимљене су неке нове пјесме. Једна од њих није потпуно нова, чак је врло вјероватно и најстарија. „Снови“. Она је својим рефренима представљала препознатљив печат на почетку постојања групе – каже о синглу Драшко Кременовић, један од вокала бенда.
Додаје да пјесма „Снови“ никада није снимљена у студијској верзији и да постоји свега пар забиљежених концертних записа.

– Претпостављамо да пјесма заслужује да буде једна врста везе између старе и добар увод у нову причу Револта. Надамо се врло занимљиву, допадљиву, квалитетну, искрену… – наводи Драшко.
За снимање и продукцију нумере „Снови“, као и комплетног албума „Контракције“, побринуо се гитариста бенда Дејан Савић, док је за омот и пратеће визуале био задужен Дејан Шијук.

– Неко ће можда рећи да су ангажоване и социјалне пјесме потрошене теме, али ми живимо у таквом друштву и сматрам да се стално треба причати о томе и стално то понављати, не бисмо ли једном успјели да ријешимо проблеме који нас окружују – каже гитариста Милан Тица, који је аутор већине пјесама и чији су рифови својеврсни потпис Револта.
Револт је настао 1995. године, а поред албума „У кући бола“ (2000), заступљени су на неколико компилација. Група је кроз разне фазе постојања свирала широм региона, али и у неколико земаља Европе.

Сингл „Снови“ ће ускоро бити објављен на свим стреаминг сервисима, а тренутно га можете преслушати на званичном Јутјуб каналу групе Револт.

 

MD MONTEL