Швајцарска проглашена најбољом земљом за живот и посао

JP Putevi Brcko

Швајцарска је проглашена најбољим мјестом за живот и рад. Тако је ова мала европска земља с трона ХСБЦ-ове листе скинула Сингапур који је титулу најбољег држао готово пет година.

Високи животни стандард, конкурентне плате, али и стабилна политичка и економска слика државе, увелико су помогли да се у ово вријеме глобалне несигурности попне за чак седам мјеста, пише CNBC.

Економском климом земље задовољно је 80 одсто испитаника, док је чак 86 одсто њих исказало задовољство политичком ситуацијом, преноси Јутарњи.

Око 82 одсто људи који су се због посла преселили у Швајцарску изјавили су да уживају бољи животни стандард у поређењу са својом домовином.

Наиме, чак седам од десет оних који су се преселили у Швајцарску сада уживају виши ниво расположивог дохотка с годишњом просјечном плаћом од 111,587 долара – што је знатно више од глобалног просјека од 75.966 долара.

Уз Швајцарску и Сингапур, на врху листе смјестили су се Канада, Шпанија, Нови Зеланд, Аустралија, Турска, Њемачка, Уједињени Арапски Емирати и Вијетнам.

Извор: Агенције

MD MONTEL