Руски Малдиви – отровна неприродна љепота

JP Putevi Brcko

Мирна вода тиркизне боје магнет је за све оне који жуде за савршеном фотографијомна Инстаграму. Али „новосибирски Малдиви“, како су прозвани на друштвеним мрежама, нису никаква природна љепота, већ вјештачко језеро са загађеном водом.

View this post on Instagram

Добавим ярких красок для вас, в такой чудесный день😍 . Кстати – последний хим.анализ воды показал что она не такая и опасная😉 . Кто с нами на заплыв?🏄‍♀️* . *требуется опыт – приходите научим🤗 ——- 🔴🔴🔴Прогулки на которые можно записаться👇 — 📍07.07(воскресенье)возможен перенос в город🌞 📛08:00(мест нет) ⏰12:00(пляж Бумеранг)одно место🔥 📛15:30(мест нет) 📛19:00(мест нет) — 📍08.07(понедельник)🌞 ⏰12:00(Агролес) ⏰15:30(Агролес) ⏰19:00(Агролес) — 📍09.07(вторник) ⏰10:00(Горский котлован) ⏰13:30(Горский котлован) ⏰17:00(Горский котлован) — 📍10.07(среда) ⏰12:00(Бугринский мост) ⏰15:30(Бугринский мост) ⏰19:00(Бугринский мост) — 📍11.07(четверг) ⏰10:00() ⏰13:30() ⏰17:00() — 📍12.07(пятница) ⏰12:00() ⏰15:30() ⏰19:00() — 📍13.07(суббота) ⏰09:00() ⏰12:30() ⏰16:00() ⏰19:30() — 📍14.07(воскресенье) ⏰12:00() ⏰15:30() ⏰19:00() . Запись в Ватсап по активной ссылке в профиле😉 Все прогулки подходят для новичков😊 Обучаем🤗 Фотографируем📸 Сапы, гидрокостюмы выдаём🏄‍♂️ Всё входит в стоимость, без доп.платежей🙌 ——- Места прогулок могут меняться исходя от погоды🌧🌩🌪 . Запись в Ватсап по активной ссылке в профиле😉

A post shared by САП – Твой новый отдых на воде (@sup_novosibirsk) on

Сибирско језеро, које је постало веома популарно за фотографисање, заправо је веома отровно вјештачко језеро направљено да би се у њега избацивао пепео из оближње електране која ради на угаљ. Из термоелектране упозоравају да језеро није безбедно за пливање.

Вода је препуна хемикалија које могу изазвати озбиљне проблеме на кожи, саопштили су из сибирске компаније за производњу струје.

„Прошле недеље пепео који смо избацили у Новосибирск ТЕЗ-5 постао је звијезда на друштвеним мрежама. Али не смијете да пливате у колектору за пепео јер је вода високо базна због соли калцијума и других оксида метала који се у њој растварају. Контакт такве воде са кожом може да изазове озбиљну алергијску реакцију“, упозорили су из компаније.

Истичу да је дно језера блатњаво, тако да је излазак из њега готово немогућ.

Због озбиљности ситуације и све већег броја посјетилаца који долази на „новосибирске Малдиве“, упозорење је објављено великим словима. Како кажу, највећи ризик је уколико се упадне у воду током прављења селфија.

Вода је добила спектакуларну тиркизну боју због дубине језера и разних окисда метала који се у њој растварају. Међутим, људи су упркос упозорењу наставили да долазе на језеро и позирају за Инстаграм – од сликања на обали, до лјешкарења на једногору на надување.

„Знамо да је језеро отровно и нисмо улазили у воду“, рекла је Марина Железнова. Додаје да много Руса организује излете поред језера, а један човјек се чак и окупао иако је то стриктно забрањено.

View this post on Instagram

Отвечаю на интересующие из Direct вопросы: – Я не на море; – Такую фигуру я сделала не только массажем, а изнуряющими тренировками в течении последних лет!!! моей жизни; – Я не исхудала 😂 у меня прекрасный вес 45 кг, для моего роста 156 см; – И да, я пока ещё не замужем. #брюнетка #водолей #всемлюбви #какжеялюблюлето #паппинхаус #фениморкупер #спраздникомменя #брюнетка #tomsk #новосибирск #москва#санктпетербург #красноярск #омск #кемерово #tomsk #краснодар#Сочи #екатеринбург #барнаул #иркутск #владивосток #волгоград #нижнийновгород #челябинск #самара #уфа #likeforfollow #followme

A post shared by 🌺 𝓙𝓾𝓵𝓲𝓪 (@bryunetka_jul) on

MD MONTEL