Становници Бановог брда покушавају да сачувају преостала стабла

JP Putevi Brcko

Неколицина становника београдског насеља Баново брдо окупило се иза зграде у Пожешкој улици 158, где је у четвртак посечено дрвеће, како би исказали незадоволљство и како кажу, покушали да сачувају неколико преосталих стабала.

Становници тог дела града неколико пута су се окупљали и протестовали како би заштитили дрвеће, а данас су покушали да имају и састанак у општини Чукарица.

Све је почело половином јуна сечом дрвећа на Кошутњаку, где се планира изградња Спортског центра који ће финансирати Влада Србије.

У недељу кажу настављају протест за Кошутњак, а току наредних неколико дана дежураће и на овој адреси.

„То је био као гром из ведра неба. Они су дошли, почели су да секу, почели су да постављају ограду, махали папирима за које се испоставило да нису исправни папири. Секли су без дозволе, нису били присутни људи из Србијашума, нису били присутни људи из Градског зеленила“, каже становник Бановог брда Миша Младеновић.

Он додаје да су грађани звали инспекцијске службе.

„Које су нас враћале – Град на Чукарицу, Чукарица на Град итд. Послали смо мејлове. Организовали смо се, почели смо да чувамо, сви смо скочили да покушамо да одбранимо још ових пар стабала која постоје“, рекао је Младеновић.

Аутор: Н1

MD MONTEL