У току реализација више пројеката на водоснабдијевању

JP Putevi Brcko

Радови на прикључењу Доњег Брезика на градску водоводну мрежу требали би кренути до краја године након чега би био ријешен вишегодишњи проблем снабдијевања водом становника ове, једне од највећих градских мјесних заједница.

„Главни пројекат је завршен и чекамо одобрења за градњу за водоснабдијевање Доњег Брезика односно прикључења на градски водовод“, каже Зоран Булатовић, шеф Одјељења за комуналне послове у Влади дистрикта.

Према његовим ријечима, у току је или треба да почне реализација великог броја пројеката који су се нашли у капиталном буџету овог одјељења у последње три године, а баве се рјешавањем питања водоснабдијевања градских, приградских и сеоских мјесних заједница.

„Тренутно имамо неколико пројеката који су завршени и чекају другу фазу или су у поступку извођења радова као што су водоснабдијевање Грбавице, Горњих Дубравица, Станова, појединих градских улица као што је улица Бранислава Нушића, Ново Насеље и Петковача. Ради се и на рјешавању питања водоснабдијевања Рашљана и Горње Скакаве и свих других мјеста која имају проблема са водоснабдијевањем“, навео је Булатовић.

Циљ им је, како каже, да што већи број грађана буде спојен на градски водовод, а тамо гдје не постоје могућности, ово питање се покушава ријешити на друхги начин.

Булатовић истиче да би, за водоснабдијевање посебно источног дијела дистрикта, у перспктиви веома значајно била изградња главног транспортног цјевовода од фабрике воде до Поточара. Реализација овог пројекта требала би почети у наредне двије године.

Према процјенама, до краја године на пројекте водоснабдијевања у дистрикту биће уложено од 1,5 до два милиона марака зависно од грађевинске сезоне и временских услова. Булатовић каже да су то средства дистрикта Брчко која су се нашла у капиталном буџету овог одјељења.

M. Ђурђевић

MD MONTEL