У суботу Трећи међународни пливачки маратон на реци Сави

JP Putevi Brcko

Пливачки клуб “Атос-Сава” Брчко, под покровитељством брчанске Владе и Скупштине, у суботу 20. јула организује “Трећи међународни пливачки маратон Брчко Дистрикта БиХ “. Организатор и ове године обећава да ће Брчаци моћи уживати у квалитетним тркама у којима ће учествовати пливачи из четири земље.

“Због финансијских средстава, број учесника смо лимитирали на 80, али се ради о веома квалитетним пливачима који долазе из Хрватске, Мађарске, Србије и БиХ”, истакао је Драшко Ђурић, председник Клуба, додајући да је прошле године одржана специфична манифестација која је заиста имала одјека у регији.

Ђурић наглашава сјајну сарадњу са многим удружењима и институцијама које ће директно помоћи одржавање Трећег међународног пливачког маратона у Брчком.

“Сарађујемо са Полицијом, Црвеним крстом, “Оff road 4×4”, КК “Завеслај” и “Харис Суљић”, Наутичким клубом, Ронилачким клубом “Немо”, Икс центром, Ронилачким клубом “Бук””, каже Ђурић и додаје да, без свих ових организација овакав догађај не би био могућ.

Посетиоци ће моћи уживати у две трке, прва од два километра која је кружног карактера и одржаће се на излетишту Фицибајер у 15 сати. Друга трка је од десет километара, и почиње у 16 сати из Вучиловца реком Савом до излетишта Фицибајер.

Извор:рбд/ом

MD MONTEL