Полиције Брчко дистрикта БиХ, са припадницима МУП-а Републике Аустрије, извели акцију кодног назива “ЛИНЗ”

JP Putevi Brcko

Припадници Полиције Брчко дистрикта БиХ, у сарадњи са припадницима МУП-а Републике Аустрије, Покрајинског криминалистичког уреда из Линза, извели акцију кодног назива “ЛИНЗ”

Након вишемјесечне сарадње са Покрајинским криминалистичким уредом из Линза, МУП-а Р. Аустрије и Државним тужилаштвом Р. Аустрије, припадници Полиције Брчко дистрикта БиХ, су у протеклом периоду, под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, провели акцију кодног назива “ЛИНЗ”.

Наиме, поступајући по замолници за пружање међународне правне помоћи, упућеној од  стране Државног тужилаштва Риед им Иннкреис, уз посредовање Аташеа МУП-а Аустрије у БиХ, припадници Полиције Брчко дистрикта БиХ, су након прибављених наредби за претресање од Основног суда Брчко дистрикта БиХ а под надзором Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, извршили претресање стамбеног објекта, лица са иницијалима Д.К. рођен 1976. године, са подручја Брчког.

Претресање је извршено због постојања основа сумње да је лице Д.К. починило већи број кривичних дјела „тешких крађа“, на подручју Републике Аустрије.

Приликом провођења радњи претресања стамбеног објекта, пронађено је и привремено одузето 117 разних предмета, за које постоји сумња да би могли потицати из кривичних дјела тешких крађа, почињених на подручју Републике Аустрије.

С обзиром да је у протеклом периоду један дио предмета који су пронађени и одузети током претресања, препознат од стране оштећених лица у Аустрији и да ће их МУП-а Р.Аустрије користити као доказ у даљем поступку, од стране Аташеа МУП-а Амбасаде Р.Аустрије у Босни и Херцеговини, Полицији Брчко дистрикта БиХ упућена је захвалност на досадашњој сарадњи у овом случају.

MD MONTEL