Промјенљиво облачно и топло

JP Putevi Brcko

У Републици Српској и ФБиХ данас промјенљиво облачно и топло, на сјеверу уз краткотрајне пљускове.

Највиша температура ваздуха од 26 до 31, на југу до 33 степена Целзијусова, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар слаб до умјерен, сјеверног смјера, у Херцеговини на моменте и појачан, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температурни рекорд у Француској, измјерено 46 степени


Метеоролошка служба Француске кориговала је јунски температурни рекорд на 46 степени Целзијусових, колико је измјерено на југу земље.

На врхунцу топлотног таласа, 28. јуна је у једном селу недалеко од Монпељеа измјерено 45,9 степени Целзијусових. Послије додатне анализе података, данас је тај податак ревидиран на 46 степени.

Објава је услиједила у вријеме када је издато упозорење на нови талас врелог времена сљедеће седмице, али се не очекује да ће бити надмашен рекорд из јуна.

Други топлотни талас у Француској у посљедња два мјесеца прати висока влажност ваздуха и повећање нивоа загађења ваздуха.

Министарство пољопривреде је упозорило да ће због топлозног таласа, производња вина у Француској ове године бити умањена за шест до тринаест одсто у односу на 2018. годину.

MD MONTEL