ЉЕТНА ПОЛИЦИЈСКА ШКОЛА – ПОЗИВ ГРАЂАНИМА

JP Putevi Brcko

ЗА ПРИЈАВУ УЧЕШЋА У „ЉЕТНОЈ ПОЛИЦИЈСКОЈ ШКОЛИ – 2019“-БЕЗБЈЕДНОСТ И ИЗАЗОВИ –

Сарадња са заједницом, посебно са младим и схватање њихове улоге, интереса изанимања за безбједност и сектор безбједности, стратешко и програмско је опредјељење Полиције Брчко дистрикта БиХ, која је свјесна потенцијала који представљају млади изначаја њихове улоге у успостави повољног безбједносног амбијента на задовољство свих.

У том смислу настављајући успјешну сарадњу са заједницом Полиција Брчко дистрикта БиХ у сарадњи са сталним партнерима и другим безбједносним субјектима, те узпомоћ привредних субјеката са подручја дистрикта планира одржавање шесте „Љетне полицијске школе-2019“, под мотом „БЕЗБЈЕДНОСТ И ИЗАЗОВИ“.

„Љетна полицијска школа – 2019“ ће бити одржана у Брчком, у периоду 28.-30.08.2018. године, током које је планирано упознавање младих са радом Полиције Брчкодистрикта БиХ и другим актерима у систему безбједности, изазовима и процесима који могуимати безбједносне импликације и захтјеве, било да се ради системским, институционалним,организационим или општим друштвеним и индивидуланим захтјевима и потребама.

Полиција ће и ове године настојати да као посебне госте обезбједи учешће организација и лица чије је дјеловање од посебне важности за друштвено-политички живот у Босни и Херцеговини, па тиме и у Брчко дистрикту Босне и Херцеговине и функционисање архитектуре система безбједности којој припада и ова институција. Схватање структуре ифункције система безбједности ће бити омогућено и кроз посјете другим безбједносним агенцијама у Босни и Херцеговини, планираним у овогодишњој полицијској школи.

Уважавајући претходно, позивамо све младе, од 16 до 35 година старости, да се пријаве и похађају „Љетну полицијску школу-2019“. Пријављивање ће бити омогућено закључно са 19.08.2018. године до 15 сати, попуњавањем и предавањем одговарајућег писаног обрасца, који се може преузети у сједишту Полиције Брчко дистрикта БиХ.

Полиција задржава право коначног одабира свих полазника ове школе. Планирано је да „Љетну полицијску школу -2019“ похађа до 35 полазница и полазника.

За успјешно похађање љетне полицијске школе (присуство и учешће у активностима) биће уручене одговарајуће дипломе.

Имајући у виду неопходност афирмисања улоге жена у безбједносном сектору и опредјељеност Полиције у вези с истим, охрабрујемо пријављивање полазница за ову Љетну полицијску школу.

MD MONTEL