Јосипа Лисац слави 70. рођендан на концерту у Београду

JP Putevi Brcko

Јосипа прославља свој 70. рођендан, али је њој битније што ће 14. фебруар 2020. године бити још једна прилика да се поново састане са београдском публиком у регионално престижној дворани.

„Амбијент је лијеп – прекрасна дворана Сава центра. Но, то је декорација. Најважнији су људи, најважнија је енергија, спој пријатељстава кроз музику, што се рађало и његовало годинама. Увијек је то најважније. Публику и мене повезује обострано поштовање. И многе нове генерације су пристигле. А ја сам их загрилила и они су мене загрлили“, каже Јосипа.

Улазнице за београдски концерт Јосипа Лисац 14. фебруара већ су у продаји и коштају 1.800, 2.100, 2.500 и 2.800 динара на благајни Сава центра, као и преко продајних места и мреже www.тицкетс.рс.

Како у последње време Јосипа смањује интензитет и број наступа (одржи их највише до десетак годишње) концерт у Сава центру биће јединствена прилика за све њене фанове из Београда, али и бројних других градова и места, па чак и земаља региона, да дођу и уживају у богатом каталогу песама њене фасцинантне каријере. У тих педесетак година рада за Јосипу је била и остала „апсолутно најљепша музичка сурадња и живот са Карлом Метикошем (1940-1991)“, који је за њу направио „најљепше пјесме које живе и данас, и антологијски албум ‘Дневник једне љубави’ (1973)“.

Од самог почетка уникатна, вокално супериорна, специфичних интерпретација и неконвенционалног стила, Јосипа и данас настоји уживо са својим пратећим бендом да понуди нека нова читања безвремених хитова какви су „Магла“, „Хир, хир, хир“, „Гдје Дунав љуби небо“, „Богиња“, „Данас сам луда“…

„Рецимо, ‘Магла’ сваки пут другачије траје, мало се заиграш, занесеш. другачији је соло… Неко ће рећи пјесма се јако пуно промијенила. Није се пјесма промијенила, већ аранжман… Ја пјесму могу пјевати сама, у пратњи једног или пет инструмената, уз симфонијски оркестар. Глазбеници са којима сурађујем су отворени, тако да ништа неће бити исто, а можда се негдје нешто и понови. Музичка слобода и игра на сцени су битни“, објашњава Јосипа.

Извор мондо.рс

MD MONTEL