Суд наложио посланику СНС-а да Бошку Обрадовићу исплати 100.000 динара

JP Putevi Brcko

Основни суд у Чачку осудио је републичког посланика Српске напредне странке (СНС) из тог града Марка Парезановића на новчану казну од 100.000 динара коју мора да исплати лидеру Двери Бошку Обрадовићу због повреде части и угледа.

У пресуди се наводи да је Парезановић обавезан да плати накнаду нематријалне штете због изјаве коју је дао на конференцији за новинаре у Градском одбору СНС-а у Чачку на којој је Обрадовића оптужио „за прање новца“.

„Обрадовић је лично прао новац који је добио за кампању за председничке изборе преко предузетничких радњи тако што је правио фиктивне рачуне за фиктивне послове, па је тако својим колегама које држе те предузетничке радње плаћао рачуне до 40.000 од 50.000 евра за поправку рачунара или неке електро радове усред изборне кампање. Свима је јасно да се ради о најобичнијем прању новца“, наводи се у пресуди да је рекао Парезановић на конференцији за новинаре.

Обрадовић је у тужби против Презановића захтевао да му се иплати 300.000 динара на име нематеријалне штете због душевних болова и увреде части, што је суд одбацио као „неосновано“.

„Одбија се тужбени захтев Обрадовића да се тужени Парезановић обавеже да му на име накнаде нематеријалне штете у виду душевних болова и повреде части и угледа проузроковане његовом изјавом буде исплаћено још 200.000 динара преко досуђеног износа као неоснован“, наводи се у пресуди Основног суда.

Парезановић се пресудом обавезује да Обрадовићу исплати још 38.000 динара као накнаду за трошкове парничног поступка.

На ову пресуду Парезановић и Обрадовић и имају право жалбе другостепеном суду.

Извор: Бета

MD MONTEL