ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ: Близак савезник Америке повлачи признање Косова?! – Националист

JP Putevi Brcko

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић најавио је да ће ускоро још једна држава повући признање независности Косова, а портал Alo.rs ексклузивно из дипломатских извора сазнаје о којим земљама се ради.

Након најаве да ће већ данас или сутра, четрнаеста држава повући признање самопроглашене независности Косова, редакција портала Alo.rs успела је да сазна о којим земљама се увелико спекулише у високим дипломатским круговима.

Како ексклузивно сазнају, спекулише се о две државе (називи познати редакцији).

Међутим, пошто се ради о изузетним дипломатским напорима Србије и преговорима који теку ван очију јавности, за сада, не желимо да објављујемо имена држава о којима се спекулише.

Једна од тих земаља близак је савезник САД, па би повлачење признања независности од стране ове државе могло заиста да значи преокрет Трампове администрације по питању политике према Србији, што би могла да буде права бомба за светску јавност.

Друга држава о којој се нагађа је једна од карипских земаља.

Ни једна ни друга варијанта не би требало много да нас изненади ако узмемо у обзир да је потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић дао охрабрујуће изјаве након састанка са Џоном Болтоном.

  • Интерес Србије да се односи са САД подигну на виши ниво, посебно имајући у виду савезништво две земље у оба светска рата. Он је истакао да је Болтон указао на решеност администрације председника САД Доналда Трампа да подржи што скорији наставак дијалога Београда и Приштине – рекао је Дачић.

Министар је такође истакао да Србија наставља са својим дипломатским активностима јер је Србија била довољно коректна и суздржана док друга страна није показала нимало заинтересованости за успостављање фер плеја.

Србија, али и цео свет сада са нестрпљење очекују да званични Београд саопшти име државе која је повукла признање што је још једна победа српске дипломатије и пораз лажне државе.

Извор: Националист.рс

MD MONTEL