Представници Фонда здравственог осигурања Брчко дистрикта БиХ посетили ЗЗО ХНЖ/К

JP Putevi Brcko

Завод здравственог осигурања ХНЖ/К угостио је представнике Фонда здравственог осигурања Брчко дистрикта БиХ.

Разлог њихове посете је размена искустава и добрих пракси с посебним акцентом на електронску здравствену легитимацију коју је ЗЗО ХНЖ/К увео у примену у априлу ове године.

Директор Раде Бошњак се захвалио на доласку и интересовању за новине које уводи ЗЗО ХНЖ/К

“ Пројекат електронске здравствене легитимације је пројект који проводимо већ дуже време. Предузели смо низ активности и радњи које су резултирале успешним окончањем пројекта. Моји сарадници из Сектора информационих технологија и Сектора подручних канцеларија пренели су колегама из Брчког сва наша искуства везана за провођење овога пројекта. Верујем да ће наша искуства, а посебно потешкоће са којима смо се носили бити од користи  у будућем раду“, рекао је Бошњак.

Директор Фонда здравственог осигурања Брчко дистрикта БиХ, Миодраг Тодоровић, рекао је да је ова посета од изузетне важности за брчанске осигуранике али и запослене у Фонду.

„Од великог значаја нам је ова посета колегама из ЗЗО ХНЖ/К као и њихова спремности да своја искуства у увођењу електронске здравствене легитимације поделе са нама. Верујемо да ће информације које смо добили бити од велике помоћи приликом увођења електронске легитимације на којој увелико радимо како би олакшали нашим здравственим осигураницима али и још више побољшали брчански систем здравствене заштине“, појаснио је Тодоровић.

MD MONTEL