БОРБА НА ЖИВОТ И СМРТ: Томић убио медвједа након што му је откинуо стопало

JP Putevi Brcko

У селу Селачка код Котор-Вароши Ново Томић (48) је тешко повријеђен када га је напао медвјед.

Напад се наводно догодио синоћ на њиви повријеђеног. Мушкарац је, према незваничним информацијама, засијао зоб, те је примијетио да му дивљач једе љетину те је одлучио отићи у њиву и с пушком чекати животиње, сазнајемо из МУП-а РС. Но, наишао је медвјед, који га је напао и повриједио. Наводно Томовић је, ранио медвједа и помисливши да је мртав пришао му, након чега је разјарена животиња напала и нанијела му стравичне повреде.

Ипак, у борби на живот и смрт мушкарац се успио извући и позвати помоћ, те пуцати још једном након чега је усмртио медвједа. Он је превезен у Универзитетски клинички центар РС.

Томић је како сазнајемо смјештен у Клинику за ортопедију и трауматологију. Њему је медвјед откинуо лијево стопало и дио лијеве поткољенице те је по пријему одмах опериран. По цијелом тијелу има угризе, али је у стабилном здравственом стању.

У Универзитетском клиничком центру РС казали су да је између осталог пацијент задобио угризе од стране поменуте животиње на десној поткољеници и десној подлактици, као и фрактуру десне руке.

Извор: Аваз

MD MONTEL