Током викенда без криминалитета

JP Putevi Brcko

Током викенда нису забиљежене пријаве грађана које би садржавале битна обиљежја кривичног дјела.

– Припадници Полиције су у наведеном временском периоду обезбједили све вјерске, културне, спортске, традиционалне и друге јавне скупове који су одржани у дистрикту и исти су протекли безбједно.
– Поступајући по пријавама грађана, због нарушавања јавног реда, Полиција је у складу са Законом о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ поднијела два захтјева за покретање прекршајног поступка Основном суду Брчко дистрикта БиХ, и то: дана 27.07.2019. године, због прекршаја из члана 5. (учествовање и изазивање туче), против лица са иницијалима Е.О. и А.Д. и дана дана 28.07.2019. године, због почињених прекршаја из члана 4 (дрско понашање) и члана 8 (Ометање вршења службених послова и задатака), против лица са иницијалима Е.Р, Х.Г. и А. М, сви са подручја Брчког.

САОБРАЋАЈ:

– У извјештајном периоду припадници Полиције извршили су увиђај у двије саобраћајне незгоде у којима су три лица задобила повреде. Једно лице је задобило тешке тјелесне повреде а два лица су задобила лаке тјелесне повреде. У овим саобраћајним незгодама, збиљежена је материјална штета настала на возилима.

– Током контроле возила и возача у саобраћају, припадници Полиције су из саобраћаја искључили седамнаест возача и возила, гдје је код осам возача контролом утврђено да возилима управљају под утицајем алкохола, у осам случајева утврђено је да лица управљају возилима прије стицања права на управљање, док је у једном случају утврђено да је возач управљао возилом којем је истекла важност регистрације.

MD MONTEL